SEGRE

HISTÒRIA

Més de 250 assistents al Retaule de Sant Ermengol

La Seu va tancar aquest diumenge el programa de les funcions de l’obra

Retaule

RetauleC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 250 persones van assistir al llarg del cap de setmana a les funcions d’aquesta nova temporada del Retaule de Sant Ermengol, que aquest any celebrava els seixanta anys de la primera representació d’aquesta obra que narra la vida del que va ser patró de la diòcesi d’Urgell, el bisbe Ermengol, que va governar el bisbat entre el 1010 i el 1035.

Aquest any ha destacat la nova escena que va deixar escrita Esteve Albert a la seua obra original i que, sota la nova direcció de Xavier Piguillem, els actors i actrius, tots ells amateurs, han estat preparant aquestes últimes setmanes.

Es tracta de La batalla d’Albesa, que explica un dels episodis de la joventut d’Ermengol i se situa l’any 1003 amb un jove Ermengol que torna victoriós d’Albesa després de salvar Urgell de l’amenaça del cabdill cordovès Abd al-Malik.

Aquesta nova escena és el segon quadre escènic de l’espectacle i el to, segons va assenyalar el director, és molt més teatral, amb més diàleg i amb molta més participació d’actors com a gent del poble. D’aquesta manera, el Patronat del Retaule de Sant Ermengol ha aportat més dinamisme a l’espectacle.

tracking