SEGRE

ANDORRA

Multa de 6.000 euros a Naturlandia per l'ós abatut

La sanció és per dues sancions greus de 3.000 euros cadascuna.

Multa de 6.000 euros a Naturland per l'ós abatut

Multa de 6.000 euros a Naturland per l'ós abatutJosep Palobart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat ha finalitzat l'expedient sancionador per a la societat Camprabassa amb motiu del cas de l’ós que va fugir del seu tancat i va ser abatut per un treballador del parc a Naturlandia, Andorra.

L'expedient imposa una sanció de 6.000 euros per la manca de manteniment i compliment de les mesures de seguretat en el tancat dels ossos.

Antoni Martí, cap de Govern d'Andorra, ha informat a Josep Miquel Vila, cònsol de Sant Julià de Lòria i president de Camprabassa, propietària de Naturlandia, de la sanció. Prèviament el parc ja havia aplicat accions correctores de les mesures de seguretat i havia acomiadat el director i el sotsdirector del parc.

La sanció de 6.000 euros respon a dues infraccions greus de 3.000 euros cadascuna. La primera, per no haver realitzat les tasques diàries d’inspecció ocular, no haver mantingut l’ós dins del tancat i per haver causat el dany irreparable de la seva mort, a més de la conseqüent transcendència social del fet. 

La segona infracció correspon a l’incompliment de les condicions d’atorgament de l’autorització de nucli zoològic, per la manca de manteniment en diversos elements i indrets del recinte del óssos, per no tenir operatiu el recinte destinat a l’aïllament sanitari, i per la manca de manteniment de les tanques elèctriques.

En l’expedient no es determina per on va sortir l’animal, però sí que es constata que la xarxa metàl·lica del tancat no estava subjecta al terra, que les distàncies mínimes entre la primera tanca elèctrica i el terra no complien amb les condicions de l’autorització, que no s’ha demostrat si la tanca estava electrificada en el moment de la fugida, que no s’havia realitzat la inspecció ocular diària dels tancats per part del personal del parc i que no es van complir els procediments establerts.

tracking