SEGRE

XARXES SOCIALS

Una dècada de #hashtags

L’eina que classifica els continguts dels usuaris a Twitter va nàixer el 2007 || Cada dia se’n comparteixen més de 125 milions a tot el món

Una dècada de #hashtags

Una dècada de #hashtagsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter celebra el desè aniversari del hashtag animant la conversa amb el #Hashtag10, activant un emoji personalitzat durant 24 hores. Segons va informar la xarxa social, cada dia es comparteixen de mitjana més de 125 milions de hashtags o etiquetes a Twitter a tot el món, que premeten als usuaris saber el que està succeint i descobrir els temes dels quals s’està parlant a cada moment.

El tradicional coixinet va nàixer a Twitter el 23 d’agost del 2007. Chris Messina va ser el primer usuari que va tuitejar un suggeriment per utilitzar-lo com a unificador de converses a la plataforma. Al llarg d’aquests deu anys, ha evolucionat passant de ser una forma, creada espontàniament pels usuaris per etiquetar tuits, a convertir-se en part de les converses diàries, canviant la naturalesa de la comunicació online i convertint-se en un dels símbols de l’era digital.

A Espanya, el moviment social del #15M, la celebració del festival #Eurovisión, el lema #VamosEspaña en competicions esportives o la consigna solidària #RefugiatsBenvinguts són algunes de les etiquetes amb més èxit a Twitter. Aquesta figura ha tingut com a màxims exponents a Espanya eslògans com #spanishrevolution i #tomalaplaza en els moviments socials que van acompanyar el #15M durant la primavera del 2011 o dates assenyalades com les jornades electorals del #26J i el #20N.

Recentment, les etiquetes trending topic la setmana passada van ser pels atemptats a Catalunya amb #Barcelona, #Rambla o #JoTAcompanyo, etiquetes entre les més compartides també pels usuaris lleidatans.

les claus

  • Origen. L’usuari Chris Messina va ser el primer que, tal dia com aquest dimecres de fa deu anys, “va tuitejar” un suggeriment amb el símbol del coixí (#barcamp) proposant utilitzar aquestes etiquetes com a “unificadors de converses”. El 2009, Twitter generalitza l’ús dels hashtags i van nàixer els trending topics.
  • Per a què serveix. Són una eina de comunicació utilitzada a les xarxes socials per organitzar, classificar o agrupar les publicacions d’acord amb el tema o contingut.
  • Aniversari. Turisme de Lleida animava aquest dimecres els usuaris de Ponent a utilitzar el #Hashtag10 a les seues publicacions. 
tracking