SEGRE

SOLIDARITAT HOSTALERIA

Dotze restaurants de Lleida, contra la desnutrició infantil

Campanya per recaptar fons amb més de 250 a tot Catalunya

Carme Ruscalleda: “Quan vaig decidir fer-me cuinera, als meus pares gairebé els donaven el condol”

Carme Ruscalleda: “Quan vaig decidir fer-me cuinera, als meus pares gairebé els donaven el condol”SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena de restaurants lleidatans ja s’han adherit a la campanya d’Acció contra la Fam per recaptar fons contra la desnutrició infantil. Una iniciativa a la qual s’han sumat més de 250 restaurants a tot Catalunya en una campanya que durarà fins al 15 de novembre. Els establiments participaran a Restaurants contra la Fam, la iniciativa solidària més gran d’hostaleria, de la qual és padrina a Catalunya la xef Carme Ruscalleda. Només el 2016, l’aportació dels restaurants catalans va superar els 34.000 euros.

En la vuitena edició d’aquesta campanya, ja s’hi han sumat dotze restaurants de Lleida i dos més a Fraga i Benavarri. Es tractaria una xifra rècord a la província fins ara.

Els restaurants tenen temps fins a aquest dissabte per afegir-se a la iniciativa i els participants trien de la seua carta un o diversos plats i cada vegada que un comensal els demani, el local donarà part del preu (entre 0,5 i 2 euros) a Acció contra la Fam. Per la seua banda, els clients tenen tres maneres de contribuir: demanant els plats, fent un donatiu a les bústies instal·lades a cada local o enviant un SMS amb la paraula DONA el 28010.

Durant la presentació d’ahir, Carme Ruscalleda va dir que la seua recepta per a un món sense fam és “convèncer els poderosos que hi ha pa per a tothom”. Per la seua banda, la delegada de l’ONG a Catalunya, Natalia Anguera, va recordar que la xifra de persones que pateixen inseguretat alimentària ha arribat als 815 milions al món en aquests últims dos anys.

tracking