SEGRE

BALANÇ SANITAT

El 60% dels majors de 70 anys pren fàrmacs de forma inadequada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 58,1% de les persones de més de 70 anys rep una teràpia farmacèutica inadequada per excés o per defecte. Així ho apunta un estudi elaborat per l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Idiap Jordi Gol, que ha analitzat un total de 45.408 pacients d’una mitjana de 79,9 anys que van ser atesos a la Regió Sanitària de Lleida durant l’any 2012.

Els resultats han revelat una prescripció inadequada de fàrmacs que augmenta amb l’edat i acostuma a ser més freqüent en pacients ingressats en centres geriàtrics i els atesos a domicili. I és que, generalment, aquest error està relacionat amb l’ús excessiu de benzodiazepines, antiinflamatoris no esteroïdals i protectors gàstrics per al tractament de l’osteoporosi, la diabetis, fàrmacs per reduir el colesterol i la prevenció cardiovascular.

Segons la metgessa del CAP Primer de Maig de Lleida ciutat, Inés Cruz, per posar remei a aquesta situació, és necessari identificar la prevalença i les característiques principals d’una prescripció potencialment inadequada.

tracking