SEGRE

TURISME CONCURS

Vilamòs rep el premi al poble més bonic de Lleida

El programa ‘Cafeïna’ de Lleida TV, dedicat avui a aquesta població aranesa

Mariví Chacón i l’alcalde de Vilamòs, durant la gravació del ‘Cafeïna’.

Mariví Chacón i l’alcalde de Vilamòs, durant la gravació del ‘Cafeïna’.LLEIDA TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vilamòs ja ha rebut el premi al “Poble més bonic de Lleida” dins del concurs de Lo Meu Poble convocat pel Grup SEGRE. L’entrega oficial es podrà veure avui en directe al magazín Cafeïna de Lleida TV, que va parlar amb habitants i autoritats per conèixer de prop una de les poblacions més antigues de la Val d’Aran. La localitat aranesa es va proclamar vencedora del concurs després de rebre 50.000 vots. El van seguir en el rànquing Torrebesses, al Segrià, mentre que la Vall de Boí i Ciutadilla van compartir la tercera posició. El programa Cafeïna, de la mà de la seua presentadora i directora, Mariví Chacón, acompanyada per Joan Cama, van parlar amb els veïns més actius del municipi. Entre ells, l’alcalde de Vilamòs, Francesc Castet; Tonho Casteth, portaveu de l’Associació Cultural Es Paums, encarregada de dinamitzar culturalment el poble i promocionar la llengua i tradicions araneses, així com amb els responsables de l’únic restaurant de la localitat, el Bar Usheira. Aquests últims van ser els encarregats de portar fins al plató, que es va instal·lar davant de la Casa de la Vila, alguns dels elements més característics de la gastronomia aranesa local.

Així mateix, Joan Cama va visitar l’Ecomuseu de Vilamòs al costat de Mònica Rodríguez, tècnica dels museus d’Aran. En aquest espai els visitants poden descobrir el mode de vida d’una família aranesa adinerada entre els segles XVI i XIX. Entre els punts d’interès de Vilamòs destaquen l’església romànica del segle XII i les vistes panoràmiques.

Vilamòs va quedar en primera posició del concurs, seguit de Torrebesses, la Vall de Boí i Ciutadilla

Els guanyadors es van proclamar després de mesos de votacions on-line i a través dels cupons que podien retallar-se del diari. El 4 de juliol passat hi havia nou poblacions finalistes, entre les quals Vilamòs, Torrebesses, la Vall de Boí, Bossòst, Artesa de Segre o Ciutadilla. Finalment, el tancament del concurs va deixar al capdamunt del rànquing Vilamòs, amb el 52% dels vots, Torrebesses, amb el 38% i la Vall de Boí i Ciutadilla, amb un 3% cada un. L’objectiu de la convocatòria era implicar els lectors per reivindicar la bellesa i l’amor pel territori.

tracking