SEGRE

PREMIS SOLIDARITAT

L’Ànima de Mollerussa se’n va a Israel

L’activista de Jerusalem Meir Margalit aposta per la mediació en el procés català i defensa l’autodeterminació || Defineix la distinció com “un gran honor” i la dedica als “pacifistes”

Meir Margalit, entre Marc Solsona i Josep Maria Pujol, amb els altres membres del jurat i del consistori, i també Ángel Olaran.

Meir Margalit, entre Marc Solsona i Josep Maria Pujol, amb els altres membres del jurat i del consistori, i també Ángel Olaran.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No hauria d’haver succeït. El poble català no es mereix aquest tipus d’actituds.” Així ho va dir ahir l’activista social i polític de Jerusalem Meir Margalit, amb referència a les càrregues policials de l’1-O. Margalit va rebre el reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa que impulsa l’ajuntament i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran.

Margalit va remarcar que “encara que respecto el Govern espanyol, aquestes coses no haurien d’haver succeït. S’hauria hagut de buscar el diàleg abans de l’1-O i no arribar a la situació que s’ha arribat, que em recorda l’Argentina en els seus moments més difícils”.

Malgrat tot, Margalit, d’origen argentí encara que establert a Israel des del 1972, va assegurar estar a favor del dret de lliure determinació “tant del poble palestí com del català, encara que jo puc testimoniar que els somnis de vegades es transformen en malsons i estic preocupat pel camí que això està prenent. Urgeix trobar una manera de mediació, si no hi ha diàleg tinc por del que pugui arribar a succeir”.

Sobre el reconeixement, l’activista va assegurar que “és un gran honor” rebre’l “no només pel premi sinó per venir de Catalunya, on jo em sento a casa”. Margalit, coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau de Jerusalem, va voler dedicar aquest premi “a tot el moviment pacifista israelià i palestí i allà on hi hagi pacifistes”.

L’entrega del premi es va portar a terme en la desena Vetllada Solidaria Ángel Olaran, que va reunir 450 persones al complex Resquitx Golmés. En la primera edició, el certamen va premiar l’ONG Cascos Blancs per la seua tasca a Síria.

El missioner Ángel Olaran, present en la vetlladaLa vetllada va comptar amb la participació del missioner Ángel Olaran, així com els membres del jurat com el fundador de l’IRB Barcelona, Joan Josep Guinovart, el director de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila, el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol i l’alcalde, Marc Solsona. També el rector de la UdL, Roberto Fernández.

Meir Margalit, entre Marc Solsona i Josep Maria Pujol, amb els altres membres del jurat i del consistori, i també Ángel Olaran.

Meir Margalit, entre Marc Solsona i Josep Maria Pujol, amb els altres membres del jurat i del consistori, i també Ángel Olaran.J.GÓMEZ

tracking