SEGRE

BENESTAR EQUIPAMENTS

La Torxa obre a la Bordeta la nova residència amb 12 places

Concertades per a persones amb discapacitat intel·lectual al cap de 4 anys d’obres

Professionals i usuaris de la Torxa, ahir a la nova residència.

Professionals i usuaris de la Torxa, ahir a la nova residència.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llar residència de la Torxa ja és una realitat. I és que aquesta associació lleidatana d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual va posar en funcionament ahir aquest nou equipament que va començar a construir al Parc de l’Aigua ara fa quatre anys i que compta a dia d’avui amb dotze places disponibles, totes concertades amb la Generalitat de Catalunya. I és que l’objectiu final d’aquests apartaments, com prefereixen dir-los des de l’entitat, és duplicar la capacitat, encara que no hi ha un termini fixat per a això.

“És un somni complert després d’anys de treball. Suposa donar un servei millor als nostres usuaris que fins ara vivien en pisos, dignes però deficitaris d’espai”, va explicar Josep Martí, president de la Torxa, que va iniciar el projecte amb la cessió l’any 2010 dels terrenys per part de la Paeria i va posar la primera pedra el 2014.

L’entitat disposava de nou places de residència en dos pisos de lloguer que ara deixaran. Els seus nou inquilins es van traslladar ahir mateix al nou equipament, situat al carrer Fontanet, i se’ls sumaran pròximament tres persones més.

L’edifici compta amb vuit habitacions dobles i dos d’individuals (totes amb bany), a més d’una de “respir” per a famílies que necessitin una estada puntual. També disposa d’una gran sala d’estar, menjador, cuina, jardí i dependències per al personal (tres cuidadors, un psicòleg i un treballador social).

L’associació de la Torxa atén un total de 73 persones amb discapacitat intel·lectual, 40 de les quals al Centre Especial de Treball i la resta, al centre ocupacional.

Més de 2 milions de pressupost El projecte de la residència de la Torxa ja està executat en més d’un 75 per cent i només falta per acabar, en una segona i última fase, les habitacions per a les dotze places restants, ja que els serveis comuns estan tots disponibles. El pressupost invertit fins ara és aproximadament d’1,8 milions d’euros i quan estigui acabada arribarà als 2,2 milions. Hi han contribuït importants subvencions de l’Estat, però també de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Obra Social La Caixa. Per la seua part, la Paeria va cedir els terrenys on s’ha construït.

tracking