SEGRE

ESPAI PREVISIÓ

Un satèl·lit xinès caurà a la Terra a principis del 2018

The Aerospace Corporation calcula que el 25 de gener és la data més probable || Catalunya es troba dins de la zona de risc

El coet nord-americà.

El coet nord-americà.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència espacial de la Xina va advertir l’any passat que la seua estació espacial denominada Tiangong-1 era fora de control, per la qual cosa cauria a la Terra a finals de l’any 2017 o començament del 2018. Ara, l’última predicció efectuada el 31 d’octubre per l’organisme The Aerospace Corporation determina que el proper dia 25 de gener és la data més probable de l’impacte del satèl·lit xinès al planeta. En tot cas, preveu la caiguda entre principis de gener i mitjans de febrer.

El satèl·lit, que té un pes de 8,5 tones i es troba actualment a uns tres-cents quilòmetres d’altura, va ser posat en òrbita l’any 2011 i va ser la primera estació espacial que va tenir la Xina. Està previst que bona part de l’estació espacial es desintegri quan entri a l’atmosfera terrestre, encara que de tota manera poden caure a la Terra fragments de fins a cent quilos entre les latituds 42,8 graus nord i 42,8 graus sud, zona que inclou Catalunya i gairebé tot Espanya.

Posat en òrbita l’any 2011, el Tiangong-1 va ser la primera estació espacial de la Xina

L’estació espacial russa Mir, que era de dimensions més importants (120 tones), es va fer caure al Pacífic l’any 2001 i no va causar cap mal.

D’altra banda, la firma privada dels EUA SpaceX va llançar aquesta setmana amb èxit des d’una plataforma a cap Canaveral, a Florida, un coet reutilitzable que portava un satèl·lit de comunicacions que servirà a Corea del Sud per ampliar la cobertura a Àsia i l’Orient Mitjà.

tracking