SEGRE

FOTOGRAFIA INICIATIVA

Art per a la integració

L’Espai Orfeó acull una mostra de Carme Ollé, fotògrafa amb discapacitat visual || Exposició a Tàrrega sobre salut mental

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espai Orfeó va inaugurar ahir l’exposició fotogràfica Cromos’s. Batecs de color, de l’autora barcelonina Carme Ollé, artista amb una discapacitat visual severa. La mostra, que s’emmarca en l’eix Cultura i innovació de la cinquena edició del cicle Diàlegs, podrà veure’s fins al 30 de novembre. El treball d’Ollé mostra com amb la seua visió altament reduïda és capaç de capturar detalls que resulten sorprenents fins i tot per als que estan familiaritzats amb l’entorn. L’exposició reuneix catorze fotografies protagonitzades pel color de paisatges singulars de Veneçuela, Islàndia i les illes Canàries on l’empremta humana és imperceptible. El 14 de novembre, a més, els visitants podran disfrutar d’una experiència sensorial ja que cada una de les instantànies s’acompanyaran d’un element olfactiu relacionat amb cada una de les fotos. El mateix dia i també dins del cicle Diàlegs, l’Espai Orfeó acollirà un concert sensorial a les fosques de la Coral Maristes amb el pianista invident Marc Sarrato.

D’altra banda, la Sala Marsà de Tàrrega acull fins al 19 de novembre una exposició que posa en relleu com la creació artística pot ajudar a superar trastorns mentals i evitar d’aquesta manera l’exclusió social. La mostra reuneix una trentena d’obres de persones afectades per problemes de salut mental. Els visitants podran disfrutar amb diverses disciplines com la pintura, l’escultura, la fotografia o la literatura. La iniciativa forma part del projecte Creativitat i salut mental, que ofereix exposicions itinerants per tot el territori.

tracking