SEGRE

RELIGIÓ NOVES TECNOLOGIES

Resant a cop de clic

Les diòcesis de Lleida i Urgell se sumen a una iniciativa dels bisbats catalans per desenvolupar i promoure una app amb oracions || Amb arxius de so i un mapa de grups de pregària

L’aplicació conté quatre apartats per a pregàries, un punt d’informació i un mapa.

L’aplicació conté quatre apartats per a pregàries, un punt d’informació i un mapa.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pocs sectors queden avui dia, per no dir cap, que no hagin sucumbit al poder de les noves tecnologies i a les seues múltiples funcions. I la religió també s’hi ha sumat. L’última mostra és una aplicació impulsada per les diòcesis catalanes que, batejada amb el nom de VocationGo, permet als fidels resar i fer pregàries des del mòbil. A la iniciativa ja s’han sumat les diòcesis d’Urgell i de Lleida promocionant-la entre els seus fidels, i aquesta última, a més, contribuint també al seu desenvolupament. “La idea va nàixer del bisbat de Terrassa i em va semblar molt interessant, per la qual cosa vam demanar participar-hi. És molt important, perquè, encara que la majoria dels fidels són persones grans, és necessari que ens impliquem en nous espais de trobada com són les noves tecnologies”, va explicar Joaquim Blas, delegat de pastoral vocacional del bisbat de Lleida i rector d’Almacelles.

Aquesta aplicació, gratuïta i disponible per als sistemes iOS i Android, compta amb un menú comú que després cada diòcesi pot personalitzar. Quatre dels sis apartats són formes de rés (rosari, misteri, pregària i text), que ofereixen a l’usuari arxius de so i de text. També compta amb un punt d’informació i amb un mapa, “el més interessant”, assegura Blas, que mostra els grups de pregària de cada bisbat, amb informació pràctica de cada un (l’adreça, el contacte i l’horari, entre d’altres).

L’objectiu de ‘VocationGo’ és facilitar els resos i visibilitzar les iniciatives de pregària que estan actives

En el cas de Lleida, són tres, situats a les parròquies de Sant Pau, la Mare de Déu de Montserrat i a la llar d’acollida Mare Esperança. “El que volem amb aquesta iniciativa és facilitar que la gent pugui resar”, apunta en aquest sentit el delegat de pastoral vocacional del bisbat de Lleida, que destaca, així mateix, que una altra de les finalitats d’aquesta eina és la de promoure la interacció i la visibilització de les iniciatives de pregària vocacional que estan actives al territori. L’aplicació també ofereix la possibilitat de posar en marxa nous grups.

De la confessió ‘online’ al contacte amb els fidels per WhatsApp Les aplicacions de les noves tecnologies en l’àmbit religiós s’han materialitzat en nombroses iniciatives. Per exemple, un sacerdot espanyol va llançar l’any passat una aplicació per al mòbil amb la qual els usuaris poden trobar confessors en temps real. Confesor GO està basada en la geolocalització i permet localitzar els sacerdots més pròxims que estiguin disponibles. A Ponent, alguns capellans utilitzen WhatApp per contactar amb els fidels sobre canvis de missa i no és estrany que sacerdots i bisbes tinguin comptes a les xarxes socials.

tracking