SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

Trenta anys educant en valors

El Centre Obert Pare Palau compleix tres dècades dedicat a atendre els més vulnerables || Imparteix classes de reforç per a vuitanta nens, reparteix berenars i seixanta lots d’aliments a la setmana

Un grup de nens, en una de les classes de reforç, dijous passat, al Centre Obert Pare Palau.

Un grup de nens, en una de les classes de reforç, dijous passat, al Centre Obert Pare Palau.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot va començar com una iniciativa d’un grup de quinze feligresos de la parròquia de Santa Teresina de Lleida que als anys vuitanta van veure la necessitat d’ajudar famílies del barri amb dificultats. Des d’aleshores, han passat tres dècades i avui dia el Centre Obert Pare Palau, que forma part de l’associació Esclat, atén 135 famílies vulnerables, imparteix classes de reforç i reparteix berenars cada tarda per a vuitanta nens de 4 a 17 anys, formació per a 62 adults (de català, castellà, informàtica, cuina, habilitats per trobar feina, etc.) i facilita seixanta lots d’aliments a la setmana. A més, organitzen casals d’estiu i colònies totalment gratuïtes. Per fer-ho, compten amb la col·laboració de seixanta voluntaris actius, la majoria jubilats i prejubilats, i un centenar de col·laboradors puntuals. L’actual junta directiva i tres dels fundadors (Mari Carme Grasa, Anna Maria Baiget i Josep Tarraubella) van explicar a SEGRE com han canviat l’associació i les necessitats al llarg d’aquests trenta anys de treball i solidaritat. “Quan vam començar, ens reuníem a les nits perquè treballàvem i demanàvem col·laboració a les botigues del barri”, van explicar. “Ens vam adonar que repartir menjar i roba no era suficient. Havíem d’incidir en els valors de les famílies i dels nens per ajudar-los a desenvolupar-se i conviure en aquesta societat”, van afegir.

“Avui dia, comptem amb un gran equip, molt professional –alguns són mestres jubilats– i completament implicat. Si una paraula ens defineix és generositat”, van afirmar Pere Cuesta (president), Jordi Aixalà (tresorer), Fina Nadal (secretària) i Fina Sanvisén (vocal). Pel que fa al finançament, el 68 per cent prové dels ens públics (Generalitat, Diputació i Paeria) i la resta, d’empreses, fundacions privades i socis.

Un grup de nens, en una de les classes de reforç, dijous passat, al Centre Obert Pare Palau.

Un grup de nens, en una de les classes de reforç, dijous passat, al Centre Obert Pare Palau.MAGDALENA ALTISENT

tracking