SEGRE

LLEURE TECNOLOGIA

Una dècada de Lan Party

La trobada amb les noves tecnologies de Mollerussa aconsegueix un nou rècord de participants, amb 630 inscrits || El saló acull diversos tornejos que repartiran 7.500 euros en premis

Centenars de persones i tota mena d’ordinadors omplen aquests dies els pavellons firals de Mollerussa.

Centenars de persones i tota mena d’ordinadors omplen aquests dies els pavellons firals de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pavellons firals de Mollerussa s’han convertit aquests dies en una espècie d’illa en la qual s’han refugiat centenars d’aficionats a les noves tecnologies. I és que la capital del Pla és seu de la desena Mollerussa Lan Party, que creix any rere any i compta en aquesta edició amb uns 630 inscrits de totes les edats, procedents de diversos punts de Catalunya i Espanya, així com també presència internacional, amb assistents anglesos o francesos. La xifra torna a ser rècord. Durant 72 hores seguides els usuaris podran participar en tornejos de jocs de renom internacional com el League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Overwatch o Tekken 7. En total, l’organització (a càrrec de l’Associació Lan Party Mollerussa i Fira de Mollerussa) repartirà uns 7.500 euros en metàl·lic, una xifra superior a les edicions passades per així fer més atractiva la participació. També es reparteixen un gran nombre de regals entre els participants.

Els més petits també tenen el seu espai a la Lan Party. Durant la jornada d’ahir, la firma Engijoc de Mollerussa va portar a terme el taller Descobreix l’Scratch, dirigit a joves d’entre 9 i 12 anys, una activitat que introdueix el públic jove al món de la programació i al seu llenguatge. Bàsicament, els participants van aprendre a programar un joc. Així mateix, divendres uns dos-cents estudiants de col·legis com La Salle Mollerussa, l’escola Minyons d’Urgell de Fondarella i l’escola Les Arrels de Mollerussa van visitar aquest saló en el marc de l’MLP Kids. Aquestes activitats s’han introduït a l’agenda d’actes de la Lan Party amb l’objectiu de l’organització d’atansar la trobada al públic general.

Els més petits van poder participar en un taller de programació a través d’‘Scratch’

Els visitants de la Lan Party compten amb un altre al·licient: el Laser Tag, ubicat al pavelló Verd. Es tracta d’un joc esportiu amb infrarojos que simula un combat entre dos equips. La firma Indoor Karting Alpicat és l’encarregada de muntar aquest joc, que està obert als inscrits del saló dedicat a les noves tecnologies i també al públic en general, encara que en aquest últim cas, l’activitat és de pagament.

Al pavelló Verd també s’han ubicat diversos estands on el públic pot adquirir tota mena de material informàtic, com són els drons, entre d’altres.

En l’àmbit tècnic, val a destacar que la Lan Party ha incrementat la velocitat interna de transferència, que ha passat de les 4 gigues de l’any passat a les 10 actuals.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar que el certamen està “plenament consolidat” i dóna visibilitat a la ciutat, ja que aquesta Lan Party és la que atreu més públic de Catalunya i es troba entre les quatre millors d’Espanya. El primer edil, acompanyat d’altres membres del consistori, va visitar aquest certamen divendres a la nit per comprovar les novetats que presenta i valorar-ne el funcionament.

La Lan Party de la capital del Pla d’Urgell estarà en actiu fins avui diumenge a les cinc de la tarda, quan es desconnectarà la connexió d’internet dels pavellons firals. Una hora més tard, la desena edició d’aquesta trobada amb les noves tecnologies ja serà història.

Tallers d’‘overclocking’ o elaboració d’‘arcade sticks’La desena celebració de la Lan Party de la capital del Pla d’Urgell ha acollit tallers com el dedicat a l’overclocking, per aconseguir el màxim rendiment d’un ordinador, o l’elaboració d’arcade sticks (taulers de control de jocs) personalitzats. També es va portar a terme una demostració amb nitrogen líquid, entre altres activitats. Durant la jornada de diumenge, al migdia es durà a terme l’entrega de premis dels diferents tornejos que ha acollit el saló, que va obrir portes dijous passat a la tarda.

Centenars de persones i tota mena d’ordinadors omplen aquests dies els pavellons firals de Mollerussa.

Centenars de persones i tota mena d’ordinadors omplen aquests dies els pavellons firals de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

tracking