SEGRE

NADAL SORTEJOS

Augmenten encara més les cancel·lacions de loteria

De Nadal i en algunes administracions ja assoleix el 50 per cent || La previsió de despesa a Lleida és de 134 euros per habitant

Campanya de loteria ahir a l’administració 1 de Lleida.

Campanya de loteria ahir a l’administració 1 de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cancel·lació de reserves de dècims per al sorteig de la grossa de la Loteria Nacional no deixa de créixer. Des de l’Associació Provincial d’Administradors de Loteries de Lleida calculen que el retorn de dècims emparaulats per empreses i entitats ja arriba al 30% (deu punts més que fa un mes) i en algunes administracions, sobretot les de localitats petites, assoleix el 50%. “Són reserves no confirmades de números d’entitats i empreses que feia anys que hi jugaven i a l’insistir si finalment els volen ens diuen que no”, explica David Masip, president de l’associació de venedor de loteria lleidatà, que atribueix el descens a un boicot.

Tot plegat fa pronosticar que les vendes per al sorteig de Nadal d’aquest any seran inferiors a les del 2016, malgrat que la previsió de vendes de Loteries i Apostes de l’Estat per a Ponent és superior. Concretament, s’han consignat 134 euros per habitant (quatre més que el que es va vendre el 2016), la qual cosa la converteix en la segona província amb més despesa, només al darrere de Sòria. “La consignació es fa el mes de juliol i aleshores la situació política no era l’actual. Sempre es prenen com a referència les vendes de l’any anterior i se li afegeix un 10%”, apunta Masip. Malgrat tot, les seues previsions no són tan bones, comptant que actualment ja han registrat un descens d’un 10 per cent de les vendes totals, no únicament de loteria de Nadal, sinó també de la resta de sortejos i apostes, que atribueix no només al boicot, sinó també a una baixada general del consum. “Només tenint en compte les cancel·lacions de reserves ja sabem que vendrem menys, tot i que falta saber com respondrà la finestreta per determinar el percentatge final de reducció de beneficis”, conclou en aquest sentit Masip.

Campanya per apadrinar dècims retornats L’associació de venedor de loteria lleidatà ha impulsat una campanya per contrarestar les cancel·lacions de reserves del sorteig de Nadal. Així doncs, algunes oficines han penjat cartells en els quals s’anima els clients a apadrinar números dels que han estat retornats, comprant aquests dècims.

tracking