SEGRE

TRADICIONS NADAL

La Seu estrena ruta per trobar tions

Estaran amagats pel centre històric i els nens els buscaran amb un joc || Presenten la campanya nadalenca ‘El Món Màgic de les Muntanyes’ amb cinquanta activitats

L’ajuntament va presentar ahir la programació d’‘El Món Màgic de les Muntanyes’.

L’ajuntament va presentar ahir la programació d’‘El Món Màgic de les Muntanyes’.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ultima els detalls del que serà una gran aventura per a aquest Nadal. Es tracta d’una de les principals novetats de la nova campanya El Món Màgic de les Muntanyes, que va presentar ahir el consistori i que consistirà en una ruta que explicarà la història dels tions i inclourà un joc per localitzar-ne alguns que estaran amagats en llocs estratègics, especialment pel centre històric, segons va explicar ahir la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Mireia Font.

Aquesta és la catorzena edició d’El Món Màgic de les Muntanyes, que inclou un total de cinquanta activitats per a totes les edats. L’alcalde, Albert Batalla, va destacar que l’èxit recau en “el seu relat autòcton pirinenc urgellenc, que diposita en els personatges mitològics i màgics del Pirineu, com són els minairons i el Tió de la Freita, els elements centrals que el fan singular”.

L’espectacle inaugural tindrà lloc el dissabte 2 de desembre, a les set de la tarda. Serà protagonitzat pel grup de Diables de l’Alt Urgell i inclourà una cercavila, la projecció d’un màping a la façana de la Catedral i un castell de focs artificials. El programa finalitzarà el dia 6 de gener i compta amb activitats ja consolidades, com la visita dels minairons a les escoles de la ciutat, els mercats de Nadal, el Tió de la Freita, els parcs de Nadal infantil i juvenil i la cursa atlètica de Sant Silvestre.

Com a novetat per a aquest any, destaca la celebració d’un torneig de videojocs. Serà el dia 4 de gener, a la sala de Sant Domènec.

tracking