SEGRE

CONTAMINACIÓ

Dijous no es podrà aparcar en el centre de Madrid ni circular a més de 70 km/h

Adopta aquesta mesura en superar deu estacions de la Xarxa de Vigilància de la Qualitat de l’Aire els 180 micrograms per metre cúbic de NO2 durant dos hores consecutives

Dijous no es podrà aparcar en el centre de Madrid ni circular a més de 70 km/h

Dijous no es podrà aparcar en el centre de Madrid ni circular a més de 70 km/hEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Madrid ha activat per a demà l’"escenari 2" del protocol contra la contaminació, que implica que els cotxes de no residents no podran aparcar a la zona del Servei d’Estacionament Regulat (SER) entre les 09:00 i les 21:00 hores.

A més, la velocitat de circulació a l’interior de la M-30 i en les vies d’accés a la ciutat, en ambdós sentits, continua limitada, com ho està avui, a 70 quilòmetres per hora.

L’ajuntament de Madrid va activar dimarts a la nit el protocol de mesures a adoptar durant els episodis d’alta contaminació per diòxid de nitrogen (NO2) i a l’ésser la previsió meteorològica desfavorable.

El Consistori va adoptar aquesta mesura en superar deu estacions de la Xarxa de Vigilància de la Qualitat de l’Aire els 180 micrograms per metre cúbic de NO2 durant dos hores consecutives.

Les estacions de Ramón i Cajal i Barri del Pilar superessin el nivell dels 300 micrograms per metre cúbic de NO2 en una hora.

Durant tot el dia de demà, les APPS i els parquímetres informaran a les seues pantalles de la prohibició d’aparcar a la zona SER i no s’expendran tiquets.

El Consistori recomana la utilització del transport públic i, per a aquelles persones que necessitin desplaçar-se en vehicle privat, l’ús compartit dels esmentats vehicles.

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat, Inés Sabanés, ha firmat el decret que permet posar en marxa les mesures de restriccions d’aparcament i circulació en l’ametlla central, en aplicació del protocol de mesures per alta contaminació de diòxid de nitrogen.

Abans de les 12.00 hores de demà, s’informarà a la ciutadania de les mesures a adoptar i que hauran d’aplicar-se divendres en el cas que la previsió meteorològica desfavorable es mantingui i els nivells de contaminació continuïn alts.

tracking