SEGRE

ACTIVITATS CONVIVÈNCIA

El capellà que va revelar ser homosexual, a Lleida

Krzysztof Charamsa, expulsat del Vaticà, participarà dissabte en un congrés sobre no-discriminació per orientació sexual organitzat per la Paeria i Colors de Ponent

Krzysztof Charamsa, el dia que va revelar la seua homosexualitat.

Krzysztof Charamsa, el dia que va revelar la seua homosexualitat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sacerdot i teòleg polonès Krzysztof Charamsa, que va ser membre destacat de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, dins del Vaticà i expulsat de la Santa Seu el 2015 després de fer pública la seua homosexualitat, participarà dissabte a les 16 hores a Lleida en l’onzè Congrés de Convivència Memorial Xavier Aluja, dedicat en aquesta edició a la no-discriminació per orientació sexual i identitat de gènere.

Serà durant un espai de reflexió interreligiós en el qual també prendran la paraula representants d’altres confessions religioses com Diana al-Rahmoun Font (Islam) o Carlos Osma (protestantisme).

“Serà un espai de diàleg molt potent perquè la religió ha castigat molt el col·lectiu LGTBI”, explica Sandra Castro, presidenta de Colors de Ponent. Aquesta taula redona i la conferència L’esdevenir públic del cos queer, d’Andrea Corrales, posaran el punt final a l’edifici polivalent de Cappont a un congrés que arrancarà divendres a la sala Jaume Magre i que ja compta amb més d’un centenar d’inscrits (convivenciaciutat.paeria.cat/inscripcions). Allà, l’antropòleg Jose Antonio Langarita pronunciarà la conferència inaugural De l’univers de la gran ciutat a les perifèries urbanosexuals. La resignificació de la diversitat sexual i de gènere des de les ciutats petites, després de la qual hi haurà un sopar i la projecció de dos curtmetratges.

El congrés continuarà dissabte amb una conferència del politòleg i activista trans Viktor Navarro Fletcher i una sèrie de tallers simultanis en els quals es reflexionarà sobre “com garantir la no-discriminació des d’altres drets com la salut, l’educació o l’atenció integral”, apunta Castro. També s’han organitzat dos exposicions que podran veure’s a l’Edifici Polivalent i al Cafè del Teatre.

tracking