SEGRE

SORTEJOS ATZAR

Més de 500.000 euros cobrats en un dia del sorteig de Nadal

En administracions de Ponent i, fonamentalment, de menudalles i reintegraments

Clients, ahir, esperaven torn a l’administració de loteria del carrer Carme de Lleida.

Clients, ahir, esperaven torn a l’administració de loteria del carrer Carme de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els lleidatans afavorits amb terminacions o premis menors en el sorteig de Nadal no van voler esperar per aconseguir els premis, encara que no fossin milionaris. Per això, bona part de les administracions de loteria de les comarques de Ponent van registrar ahir una important afluència de clients que hi anaven a cobrar els dècims i, segons estimacions, només en un dia es va reintegrar a la província aproximadament mig milió d’euros, que forma part dels 24 milions d’euros que Ponent va recuperar en el sorteig i que suposen la meitat del que es va invertir en la compra de dècims. “El mateix dia de la loteria ja van venir moltes persones a la tarda a preguntar si podien cobrar els premis. Només a la nostra oficina, ja hem pagat prop de 15.000 euros. El primer dia de pagaments sol ser molt intens”, va explicar ahir David Masip, president de l’Associació Provincial d’Administradors de Loteries de Lleida. La gran majoria correspon a premis menors, d’entre 20 i 200 euros, per menudalles, terminacions i reintegraments.

En el cas dels afavorits amb premis més grans, els experts recomanen deixar enrere l’eufòria i parar-se a pensar en què invertir els diners, tenint clar que no s’hauria de gastar més del 10 per cent del premi en capricis. Amb aquest objectiu en ment, els afortunats haurien d’establir una planificació financera que respongui a les seues necessitats econòmiques i al perfil de risc, i meditar amb cura la mena d’inversió més convenient per a cada un, expliquen des del banc digital Self Bank. Entre les diferents opcions, es recomana amortitzar primer els deutes que comptin amb un tipus d’interès més elevat.

També es pot optar per contractar dipòsits o comprar accions o bons, repartint el patrimoni entre instruments més conservadors i amb menys rendibilitat, com ara els dipòsits, i destinar la resta del premi a altres productes per crear una cartera d’inversió que produeixi una rendibilitat a llarg termini. Self Bank també recomana als afavorits que siguin prudents a l’hora d’invertir en actius molt volàtils i que estan en auge sobretot durant les últimes setmanes, com el bitcoin i altres criptomonedes. Així mateix, aconsellen reservar una part del premi en efectiu per poder assumir imprevistos.

tracking