SEGRE

CONSUM

Utilitzar bombeta LED en comptes de tradicional estalviaria 10 euros a l’any a la factura

La UE ja prohibeix des de l’1 de setembre de 2016 comercialitzar certs tipus de bombetes halogenades

Utilitzar bombeta LED en comptes de tradicional estalviaria 10 euros a l'any a la factura

Utilitzar bombeta LED en comptes de tradicional estalviaria 10 euros a l'any a la facturaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La factura elèctrica dels ciutadans de la Unió Europea (UE) podria ser 10,21 euros més barata cada any si es reemplacessin totes les bombetes tradicionals de 60 watts per bombetes LED de 10 watts, ha informat avui l’oficina estadística comunitària Eurostat.

Eurostat assenyala que aquest estalvi és possible tenint en compte un ús mitjà de la bombeta de tres hores diàries en una llar amb un consum elèctric anual d’entre 2.500 i 5.000 quilowatts.

Per països, els ciutadans més beneficiats d’aquesta transició a les bombetes LED serien els alemanys i els danesos, la factura del qual seria uns 15,25 euros inferior a l’actual.

En l’extrem contrari, Bulgària veuria la menor reducció de despesa elèctrica, uns 4,78 euros.

Espanya registraria un estalvi superior a la mitjana europea, d’uns 11,42 euros, el cinquè més gran de tots els Estats membres només per darrere d’Alemanya, Dinamarca, Bèlgica i Irlanda.

Els preus de l’energia als països de la UE estan condicionats a diversos factors que varien l’oferta i la demanda, com la situació geopolítica, la combinació de fonts d’energia de cada Estat membre, les condicions meteorològiques o els costos de la xarxa elèctrica, entre altres.

La UE ja prohibeix des de l’1 de setembre de 2016 comercialitzar certs tipus de bombetes halogenades, una mesura que es completarà el setembre de 2018 amb la prohibició de les bombetes no-direccionals, és a dir, tant les que tenen forma de pera i s’utilitzen en estances, com les que s’utilitzen en projectors.

Aquesta decisió s’emmarca en un esforç europeu per reduir el consum elèctric i promoure l’ús de les bombetes LED, que, a més d’abaratir la factura elèctrica de l’usuari, són molt més resistents que les halogenades, amb una vida útil de mitjana d’entre 15 i 20 anys d’ús.

tracking