SEGRE

Lactalis retira a Espanya 37 referències d'alimentació infantil per complet

Sota les marques Sanutri, Damira i Puleva Bebé, després de l’aparició de diversos casos de salmonel·la

La planta de Lactalis a França.

Lactalis retira a Espanya 37 referències d'alimentació infantil per completEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Lactalis ha anunciat aquest dijous que retirarà del mercat espanyol tots els productes de 37 de les seues referències sota les marques d’alimentació infantil Sanutri, Damira i Puleva Bebé, després de l’aparició de diversos casos de salmonel·la.

La companyia ja va procedir el desembre a treure dels punts de venda els lots que havien estat produïts a la seua fàbrica de Craon (França) abans del 15 de febrer, i ara amplia aquesta mesura també als que van sortir posteriorment de l’esmentada fàbrica.

En un comunicat, la companyia ha confirmat que el cas d’un lactant afectat per salmonel·la a Espanya i que va ser atès a l’hospital basc de Cruces -ja va rebre l’alta- estava "relacionat amb el mateix tipus de soca dels casos apareguts a França" vinculats al consum de la seua llet infantil, per la qual cosa la firma ha ofert les seues disculpes.

Des de l’empresa han insistit que ha optat per aquesta retirada "de forma voluntària" i "en coordinació amb les autoritats franceses i espanyoles" com a "mesura de precaució màxima". Segons ha afirmat, la iniciativa pretén "facilitar el procés global de retirada a causa del gran nombre de lots involucrats" i que es trobaven a la venda en farmàcies i parafarmàcies.

Fins avui ja s’han "bloquejat i recollit més de 550.000 unitats de producte", d’acord amb Lactalis Iberia.

La campanya de retirada afectarà referències de llet en pols de Damira, Sanutri i Puleva Bebé, així com farinetes de l’ensenya Puleva Bebé, llet en pols per a metabolopatías de Taranis Nophenyl i a un mòdul de nutrició de Matodextridine.

La companyia d’origen francès ha demanat als consumidors dels seus productes a què "revisin" aquestes referències i, en cas de tenir-ne algun, procedir a la seua devolució; per facilitar el procés, la firma ha obert el telèfon d’informació 900 102 336.

"El consum de la resta de productes de Sanutri, Damira i Puleva és totalment segur. Això inclou tant els cereals i galetes de Sanutri i Damira, com les fórmules de soja de Sanutri Velactin i la llet líquida de la marca Puleva Peques, ja que tots ells són produïts a Espanya", han garantit des de l’empresa.

A França, la polèmica va créixer la setmana passada després que es detectés que alguns dels productes que havien de ser retirats van seguir a la venda en desenes de supermercats i farmàcies, així com en grans superfícies.

Lactalis ha recordat avui que va donar "instruccions" directament o indirectament a tots els punts de venda per retirar i bloquejar els lots afectats i va informar els consumidors a través dels mitjans de comunicació.

L’empresa, fundada el 1933, va passar a ser un dels gegants mundials del sector lacti des que va llançar una opa hostil el 2011 a la italiana Parmalat; actualment, compta amb 246 fàbriques a 47 països, entre ells Espanya, Mèxic, Brasil, Argentina, Colòmbia, Veneçuela i Xile.

tracking