SEGRE

SOLIDARITAT ENERGIA

Plaques solars a les Llars del Seminari per estalviar

La fundació que les gestiona firma un conveni amb Som Energia || Permetran reduir prop d’un 30% la despesa energètica anual

Els signants del conveni, després de formalitzar-lo ahir.

Els signants del conveni, després de formalitzar-lo ahir.BISBAT LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Llars del Seminari tindran plaques solars gràcies al conveni firmat entre la cooperativa d’energia verda Som Energia i la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, que gestiona aquestes llars socials. Dirigit directament a pal·liar la pobresa energètica, el projecte permetrà que les 19 famílies de les Llars del Seminari, que es troben en situació de vulnerabilitat social o econòmica, puguin estalviar a prop del 30% la seua despesa energètica anual.

Actualment, el consum elèctric de les Llars, incloses les despeses dels pisos de les famílies i del consum de les rentadores comunitàries i de l’ascensor, és de prop de 9.000 euros anuals. Amb aquesta nova instal·lació, les despeses es reduiran fins a 6.250 euros, cosa que es tradueix en el 39% de l’electricitat que ara consumeixen. El pressupost del projecte, que podria estar llest per a aquesta primavera, va a càrrec de Som Energia, que farà un donatiu de 23.758,35 euros provinentes de les aportacions solidàries i voluntàries que es poden fer a través de la factura de la llum i que es destinaran íntegrament a la instal·lació de la coberta fotovoltaica a la teulada de l’edifici. En la firma del conveni van participar el vicari general, Josep Anton Jové, per part del bisbat de Lleida, Carles Sanmartín, per part de la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, i Xavier Hernández, de Som Energia.

tracking