SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

El Banc dels Aliments de Lleida serà una fundació

Deixarà de ser una associació || També canviarà el nom pel de Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida

La junta del Banc dels Aliments de Lleida, després de la decisió.

La junta del Banc dels Aliments de Lleida, després de la decisió.BANC DELS ALIMENTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc dels Aliments de Lleida ha anunciat que iniciarà la transformació d’associació a fundació en els pròxims mesos. L’organització, que fins ara havia operat com a associació declarada d’utilitat pública, ha pres la decisió perquè “al ser la nostra activitat un servei a tercers i no per als mateixos associats, la fundació encaixa molt més”, va explicar Oriol Berenguer, el director.

L’entitat, que ja complia els requisits per a aquest tràmit, també aprofita per canviar el nom. “A partir d’aquell moment passarem a dir-nos Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida”, anuncia Berenguer, que afirma que es tracta d’una decisió “que afegeix i puntualitza que el nostre àmbit d’actuació inclou tot el territori lleidatà”.

D’altra banda, amb aquest canvi la futura fundació pretén assegurar “més transparència”, ja que, una vegada el banc operi sota aquesta modalitat, l’òrgan de control deixarà de ser l’assemblea de socis i passarà a ser el protectorat, òrgan de la Generalitat de Catalunya que s’encarregarà del “control de molts acords de la fundació, que prendran de manera externa”, apunta en aquest sentit el director del Banc dels Aliments, que afegeix que aquest òrgan serà també l’encarregat de “fiscalitzar i autoritzar determinades decisions de l’organització”.

A més, Berenguer assenyala que “nosaltres també volem projectar aquesta transparència de cara a rebre aportacions, ja sigui de persones particulars o d’entitats”.

Per aquesta raó, encara que el director assegura que no sap com influirà aquesta modificació en les donacions que reben, “entenem que es tracta d’una mesura que garanteix més transparència, amb la qual cosa les donacions es podran efectuar de manera més tranquil·la”. Per això, esperen que aquesta mesura promogui i ajudi a augmentar, en certa mesura, les aportacions privades.

tracking