SEGRE

TRADICIONS FESTES

Rua de Carnaval sota control

Més seguretat de cara a la festa més boja de l’any a Lleida || Un sol conductor i voluntaris al costat de les rodes de les carrosses per evitar casos com el del nen xòfer a la Batalla de Flors

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No hi ha dubte que el Carnaval és la festa més boja de l’any. Però la Paeria ha incrementat les mesures de seguretat per evitar incidents com el que hi va haver a l’última Batalla de Flors, a les Festes de Maig, quan un jove va ser denunciat per deixar que el seu nebot de deu anys conduís un dels tractors que participen en la rua. A l’espera que a la de Carnaval participin fins a 5.000 persones i aglutini més de 25.000 espectadors al centre de la ciutat, l’ajuntament de Lleida ha pres mesures perquè hi hagi un sol conductor per carrossa, que se sotmetrà a proves d’alcoholèmia, i quatre voluntaris que vigilin les rodes del vehicle per evitar incidents amb el públic, sobretot entre la canalla.

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Cultura, Montse Parra, va assenyalar, durant la presentació del programa d’activitats, que les mesures de seguretat s’adapten segons els temps, però que la festa seguirà sent oberta, perquè el públic pugui interactuar amb les comparses. “Cada vegada som més rigorosos, però també apel·lem a la responsabilitat de la població per evitar incidents”, va assenyalar la regidora.

El termini per anar a la rua de Carnaval finalitza demà i es preveu una participació similar a la de l’any passat

La celebració, que tindrà lloc entre els dies 7 i 14 de febrer, comptarà amb una trentena d’activitats. El tret de sortida el donaran per tercer any consecutiu la Unió de Teatreros Lleidatans dimecres vinent, dia 7, amb l’espectacle Disbarat 2.0.

Els plats forts de la festa tindran lloc el cap de setmana del 10 i 11 de febrer. Dissabte serà el torn de la cercavila de la Germandat de Pau Pi, la lectura del pregó i la tradicional rua a la tarda. El termini per inscriure-s’hi finalitzarà demà. Així mateix, diumenge els més agosarats podran participar en la Cursa de Llits que, una vegada més, recorrerà el Centre Històric.

Aitor Bayo, alumne de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i autor del cartell guanyador d’aquest any, va explicar que el motiu era simbolitzar la ruptura que significa la festa del Carnaval en la monotonia quotidiana.

El de Tàrrega ja compta amb més de mil inscrits per a la desfiladaEl Carnaval de Tàrrega ja compta amb més de 1.000 persones inscrites per participar en la tradicional rua, que recorrerà els carrers de la capital de l’Urgell el pròxim 10 de febrer. L’Associació Agrat vol celebrar aquest any el quarantè aniversari de la recuperació del Carnaval al carrer després de la dictadura i, per fer-ho, ha preparat una sèrie d’homenatges. El primer acte serà diumenge sota el lema “Vermut & Anècdotes 40 anys de Carnaval”. L’edició d’aquest any se celebrarà de forma unitària després de les desavinences inicials entre ajuntament i Agrat. Els municipis de Ponent i de la Franja ultimen els preparatius per a la festa més boja de l’any. A Mequinensa, aquest cap de setmana es faran els concursos de disfresses, dotats amb més de 5.000 euros en premis.

Membres de la Germandat de Pau Pi amb l’autor del cartell i Montse Parra, a la presentació d’ahir.

Membres de la Germandat de Pau Pi amb l’autor del cartell i Montse Parra, a la presentació d’ahir.LLEONARD DELSHAMS

tracking