SEGRE

ALIMENTACIó

Productors de formatges retiren lots després d'un cas de meningitis per bacteri

Productors de formatges retiren lots després d'un cas de meningitis per bacteri

Productors de formatges retiren lots després d'un cas de meningitis per bacteriPublic Domain Pictures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa guipuscoana Oihan Txiki ha assegurat que ha retirat tots els lots de formatge de llet crua d’ovella de pasta tova que produeix i ha identificat les partides enviades als distribuïdors per a la seua immobilització i dur a terme les anàlisis pertinents.

L’empresa, amb seu a la localitat d’Orexa, ha assenyalat en un comunicat que "lamenta profundament" l’ocorregut i ha mostrat la seua preocupació per la persona afectada de meningitis a Madrid a causa d’una intoxicació pel bacteri Listeria monocytogenes associada al consum de diversos formatges fabricats en aquesta cooperativa.

El Govern Basc va informar aquest dimarts que, en concret, s’havien retirat del mercat els productes Gutizia, formatge de llet crua d’ovella; Txuria, formatge de pasta tova de llet crua d’ovella; i Beltza, formatge làctic-rul·lo de llet crua d’ovella.

La decisió va ser adoptada després que l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) comuniqués l’existència d’un afectat per meningitis a la Comunitat de Madrid a causa d’una intoxicació pel bacteri Listeria monocytogenes, pel que sembla, pel consum d’aquests formatges.

Oihan Txiki ha facilitat a les autoritats sanitàries els "informes" i les "analítiques pertinents" i "està en contacte directe" amb el Departament de Salut del Govern Basc "per posar a la seua disposició tota la informació sobre els seus processos industrials i controls de qualitat", assegura el comunicat.

Com a mesura de precaució sol·licita a les persones que tinguin algun envàs dels productes retirats que s’abstinguin de consumir-los i acudeixin a un centre sanitari en cas d’haver ingerit algun d’ells.

tracking