SEGRE

GUIA

Una Cursa de Llits reivindicativa

La carrera més divertida del Carnaval de Lleida es ‘recorda’ de la situació política a Catalunya i del litigi de Sixena || L’Esplai Sant Ignasi, guanyador del certamen, amb una dotzena d’inscrits

274838_4.jpg

274838_4.jpgÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ja tradicional Cursa de Llits del Carnaval de Lleida va omplir ahir al migdia de diversió el centre històric de la capital del Segrià amb una dotzena d’andròmines rodadores participants, algunes de les quals amb punxants referències a l’actualitat política catalana i al litigi per l’art de Sixena, que van animar el nombrós públic que va seguir les evolucions de la carrera cronometrada. Venim del futur, de l’Esplai Sant Ignasi, va acabar guanyant l’edició d’aquest any, seguida pel vehicle llit de La Perla Negra i amb els orcs d’Ariet infernal en tercera posició.

Els Castellers de Lleida es van encarregar de la coordinació d’aquesta activitat lúdica. El seu president, Carles Puig-gros, va explicar que la puntuació de la cursa s’obté avaluant diversos aspectes, com la velocitat, la creativitat i la superació de diverses proves al llarg del recorregut, que va partir des de l’església de Sant Llorenç i va finalitzar a la plaça Sant Joan. Puig-gros va recordar el caràcter solidari de l’esdeveniment, ja que els equips inscrits van aportar un quilo d’aliments per al Banc d’Aliments per cada roda amb les quals estaven equipats aquests singulars cotxes llit. La tinent d’alcalde Montse Parra va destacar l’originalitat, l’humor i les ganes amb què s’organitza i es participa en aquesta activitat, que és tot un clàssic del programa de Carnaval.

La plaça Sant Joan va concentrar l’activitat de Carnaval amb animació infantil i el Ball de Vermut

En el marc del cartell d’aquestes festes, la plaça Sant Joan es va omplir de públic familiar poc abans del migdia per disfrutar de l’animació de la companyia Xip Xap, amb jocs i dansa per als més petits. Després de la carrera, el conjunt Alea Quintet va posar la música al Ball de Vermut. El Carnaval de Lleida acabarà dimecres a la tarda amb la celebració de l’Enterrament de la Sardina.

274838_5.jpg

274838_5.jpgÓSCAR MIRÓN

tracking