SEGRE

Aspid va aconseguir feina per a 379 persones el 2017, un 21% més

L’associació obre els seus serveis a nous col·lectius

Un curs de formació d'Aspid.

Aspid va aconseguir feina per a 379 persones el 2017, un 21% mésAspid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) ha centrat bona part del seu treball durant l’any 2017 en obrir l’entitat a nous col·lectius socials, a més de continuar oferint els seus serveis a les persones amb discapacitat. Per això, s’han engegat nous programes i departaments per atendre col·lectius en situació de vulnerabilitat social, com és el cas dels joves (programes socioeducatius), la gent gran (atenció domiciliària i NeuroLleida) i altres grups vulnerables (aturats de llarga durada i persones perceptores de la renda ciutadana garantida).

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’ASPID van atendre l’any 2017 un total de 1.219 persones (unes 700 amb discapacitat), xifra que representa un increment del 15% respecte a l’any anterior, i van aconseguir la inserció al món laboral de 379 lleidatans, un 21% més que l’any 2016.

Paral·lelament, en l’àmbit de l’emprenedoria, es van crear 20 noves empreses durant el 2017.

Pel que fa als Serveis d’Autonomia Personal d’ASPID, s’ha incrementat un 36% el nombre de persones beneficiàries dels serveis d’atenció domiciliària (se n’han atès 46) en diverses modalitats de suport a la llar, amb la prestació de 18.298 hores de serveis al llarg de l’any.

D’altra banda, el Servei d’Atenció Diürna Candi Villafañe ha passat del 83% d’ocupació d’usuaris a primers d’any al 96% al final del 2017. Es tracta d’un espai que atén en règim diürn a persones que es troben en edat laboral i que presenten algun grau de discapacitat física.

tracking