SEGRE

REIVINDICACIÓ 8 DE MARÇ

Comença la setmana de la dona

Agramunt celebra la sisena edició de la Cursa de la Dona amb rècord de participants amb 758 inscrits || Concert a Tàrrega per reivindicar grans cantants femenines contemporànies

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous, com cada 8 de març, se celebrarà el Dia Internacional de la Dona i, entre la multitud d’actes, destaca la vaga feminista. Tanmateix, són moltes les localitats que ja han començat a acollir actes per reivindicar els drets de les dones. És el cas d’Agramunt, que ahir va celebrar la sisena edició de la Cursa de la Dona, amb rècord de participants amb 758 inscrits, vuit més respecte a l’any passat, en una marxa que va sortir del centre d’aquesta localitat.

La majoria dels participants eren dones, un total de 584, però també hi va haver 174 homes que no se la van perdre.

Entre tots, van aconseguir fer una gran marea blava per reivindicar, fent salut, els drets de les dones. La junta de l’associació de dones L’Esbarjo va donar el tret de sortida a l’esdeveniment amb la lectura conjunta d’un manifest, al qual va seguir la percussió dels tambors dels Tabalers l’Espetec. La prova era popular i no competitiva, i els inscrits podien escollir entre dos recorreguts, de sis i vuit quilòmetres, aquest últim només per a corredors, que van marcar el pas des del Club Ciclista Agramunt per evitar que ningú es desorientés. La cursa va mantenir el seu caràcter solidari i va destinar un euro de cada inscripció a l’Associació Catalunya Contra el Càncer.

Per la seua banda, Tàrrega va iniciar aquest cap de setmana un extens cicle d’activitats que s’allargarà fins al mes de maig. El duo Walkin’ Roots va oferir ahir un concert per reivindicar el paper de la dona en la música contemporània.

Sota el títol On són les dones músiques?, aquest grup va interpretar en format acústic cançons de grans cantants com Ella Fitzgerald, Nina Simone, Carole King i Amy Winehouse, entre d’altres. L’activitat es va completar amb un tast de vins creats per l’enòloga Judit Sogas Sánchez, propietària del Celler Rubió de Sòls.

Jornada del Centre Llatinoamericà de Lleida sobre igualtat i família El pavelló de la Bordeta va acollir ahir la jornada Igualtat des de la família, organitzada pel Centre Llatinoamericà de Lleida i que va comptar amb la col·laboració de set associacions com el Grup de Joves Bolivians i l’Associació d’Hondurenys a Lleida. L’acte central va ser un debat sobre la dona i els nous reptes en la igualtat, en què es va destacar la dona llatinoamericana com exemple de lluita. A més, la jornada va comptar amb altres activitats, com per exemple una degustació gastronòmica, una desfilada de vestits típics, música i jocs per als nens.

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.X. SANTESMASSES

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.

La Cursa de la Dona d’Agramunt va comptar amb 584 dones i 174 homes.X. SANTESMASSES

tracking