SEGRE

VÍDEO. La Policia mostra imatges l'accident mortal d'Uber a Arizona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vídeo que mostra l’accident en el qual va perdre la vida una dona en ser envestida per un vehicle autònom de la companyia Uber, ha estat donat a conèixer avui per la policia de Tempe, Arizona. Una curta seqüència mostra la vista exterior del transport d’Uber en el moment en què impacta una persona que caminava amb una bicicleta, però en aquell instant es talla l’enregistrament. Es va mostrar així als mitjans a causa de la magnitud gràfica de l’impacte, ocorregut diumenge a la nit, segons ha detallat mitjançant un comunicat avui la policia de Tempe.

La càmera enfocada cap a la part exterior del vehicle mostra com una dona apareix caminant a meitat de la carretera, en un tram summament fosc, amb la seua bicicleta, i s’observa una escena on la col·lisió és inevitable. Una altra càmera enfoca alternativament la persona que opera el sistema dins del cotxe, qui mira cap a baix en repetides ocasions fins que passa el contratemps, el que li produeix una reacció de sorpresa en observar l’accident. El vídeo té una durada total de 21 segons.

El document ofert avui per les autoritats va indicar que la Unitat de Delictes de Vehicles de la Policia de Tempe està investigant els detalls d’aquest atropellament mortal, i que una vegada conclosa la investigació es presentarà el cas per ser revisat per l’Oficina del Fiscal del Comtat de Maricopa. Aquest dimarts, Sylvia Moir, Cap de la Policia de Tempe, va declarar a mitjans locals que el conductor els va dir que "va ser com un llampec, la persona va sortir davant de mi".

Durant una entrevista duta a terme per The Arizona Republic, Moir va assenyalar que l’accident era "completament impossible" d’evitar, tant si el sistema autònom del vehicle estigués al comandament, com si el cotxe hagués estat conduït per una persona. Investigadors de la Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB, per les seues sigles en anglès) van arribar dimarts a Tempe per començar amb les investigacions del mortal accident.

Mitjançant un comunicat, els investigadors de NTSB van esmentar que seran a la ciutat per la resta de la setmana i que la causa probable del contratemps es donarà a conèixer "després que es completi una investigació exhaustiva de la informació recopilada i l’anàlisi de les dades".

Diumenge passat a la nit, Elaine Herzberg, de 49 anys, estava caminant fora d’un pas de vianants quan va ser arrossegada per un Volvo XC90, que anava en manera autònoma, a prop de Mill Avenue i Curri Road, en un suburbi de Phoenix. Hores després va ser declarada sense vida a causa de la gravetat de les seues ferides. Mentre la investigació segueix en curs, Uber va suspendre les seues activitats a les carreteres de l’estat d’Arizona, així com els carrers de San Francisco (Califòrnia), Pittsburgh (Pennsilvània) i Toronto (Canadà), on se’ls podia veure circular.

La Policia mostra un vídeo de l'accident mortal d'Uber a Arizona

La Policia mostra un vídeo de l'accident mortal d'Uber a ArizonaTempe Police

tracking