SEGRE

COOPERACIÓ FAUNA

Deu voltors més volen a Israel

El Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent els va enviar ahir amb avió des de Barcelona || Ja són 84 aus cedides des de la primera operació el 2015

Les aus es trobaven en una gàbia i disposaven d’espai per volar.

Les aus es trobaven en una gàbia i disposaven d’espai per volar.OSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent va cedir ahir deu exemplars més de voltor a Israel per evitar l’extinció d’aquest animal salvatge al país del Pròxim Orient. Les aus, que van sortir ahir del centre de recuperació després de ser engabiades una a una, van ser traslladades fins a l’aeroport de Barcelona-el Prat, on les van embarcar en un vol amb destinació a Israel, país que esperava la seua arribada a mitjanit i que, després d’un període d’adaptació, preveu alliberar-les al desert del Nègueb.

Amb aquests, ja són vuitanta-quatre els voltors que Vallcalent ha exportat a Israel des que va començar el programa de col·laboració entre el departament de Territori i Sostenibilitat i l’Autoritat Israeliana de Parcs i Naturalesa el 2015. “Part d’aquests animals enviats ja van ser alliberats. Altres, entre els quals hi ha els últims exemplars cedits, segueixen en gàbies d’aclimatació, i la resta s’han destinat a un projecte de cria en captiveri”, va explicar ahir el responsable del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent, Joan Alàs. D’altra banda, les autoritats israelianes van certificar també ahir la cria de voltors en estat salvatge procedents de Catalunya que van alliberar al país. Així, el país hebreu ha pogut constatar almenys dos reproduccions, una de les quals exitosa. Tanmateix, aquestes xifres podrien elevar-se a causa de la dificultat de determinar amb certesa que aquestes aus rapinyaires alliberades es troben en estat salvatge i habiten en àrees de terreny molt remotes. Israel també va confirmar avanços en la reproducció d’exemplars que formen part del programa de cria en captiveri.

Les aus es trobaven en una gàbia i disposaven d’espai per volar.

Les aus es trobaven en una gàbia i disposaven d’espai per volar.OSCAR MIRÓN

tracking