SEGRE

FESTES TRADICIONS

Llum verda a l'ampliació de l'Aplec, amb sis penyes més

Les noves parcel·les donaran a Victoriano Muñoz i hi haurà 108 colles en total

Un moment de l’assemblea celebrada ahir a l’hotel Condes.

Un moment de l’assemblea celebrada ahir a l’hotel Condes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aplec del Caragol de Lleida creixerà finalment aquesta pròxima edició, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de maig, i ho farà comptant amb sis penyes més, fins a arribar a les 108. Així es va aprovar ahir a la primera de les assemblees preparatòries de la Fecoll, en la qual es va donar llum verda a la creació de sis noves parcel·les, que prèviament havien estat aprovades per Urbanisme de la Paeria i que estaran situades a la zona que dóna al carrer Victoriano Muñoz, al costat de la rotonda dels caragols. Segons va explicar el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, aquesta mesura ha pogut prendre’s gràcies al fet que des de l’ajuntament es millorarà la xarxa d’aigua i clavegueram d’aquesta zona, que fins ara només es podia dedicar a aparcament o a jocs infantils, ja que no comptava amb els serveis necessaris perquè les penyes poguessin instal·lar-s’hi. Les sis noves parcel·les tindran una superfície de 10 per 15 metres (de tipus A, les de mida més petita) i comptaran amb els mateixos serveis que la resta.

Això, sumat al fet que una de les colles que va participar en l’edició passada s’ha donat de baixa, farà que entrin a la festa set penyes noves. “Estem molt contents amb l’ampliació perquè així podem donar sortida a la llista d’espera que teníem. En els últims anys s’havia fet alguna reestructuració de l’espai, però feia temps que per una ampliació així amb tantes parcel·les noves no es veia”, va assegurar Perdrix al finalitzar l’assemblea. No obstant, malgrat l’ampliació encara quedarà algun grup a l’espera de poder participar en la festa gastronòmica més popular de Lleida.

Demanen millores al paviment Encara que l’ampliació va ser el tema estrella de la primera de les tres assemblees que organitza la Fecoll per preparar l’Aplec, durant la reunió d’ahir també es van aprovar els comptes i es va presentar un canvi d’estatuts que es votarà a la pròxima reunió. A més, bona part de les vuitanta-sis colles que van estar representades a l’hotel Condes, on va tenir lloc l’assemblea, van tornar a reclamar que es facin millores al paviment, ja que afirmen que algunes zones del recinte no són uniformes i es formen bassals amb facilitat quan hi ha mal temps.

tracking