SEGRE

INICIATIVES LLEURE

Dos dies a l'edat mitjana a Arbeca

Amb motiu de la segona edició del Mercat Medieval del Duc, que espera 4.000 visitants || Amb gairebé una vintena d’activitats programades i trenta parades artesanals

Músics, joglars i ballarines van omplir ahir d’espectacles el centre històric d’Arbeca.

Músics, joglars i ballarines van omplir ahir d’espectacles el centre històric d’Arbeca.EDGAR ALDDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers d’Arbeca, a les Garrigues, van tornar ahir a viure en l’època medieval gràcies a la celebració de la primera jornada del Mercat Medieval del Duc, una iniciativa del consistori, l’empresa Musical Sport Teatro i La Cremallera que arriba aquest any a la segona edició i que espera la visita de fins a 4.000 persones aquesta setmana.

“Hem tingut sort, perquè malgrat que les previsions meteorològiques anunciaven un dia plujós, la festa es va viure amb normalitat”, va explicar ahir José Luis Alonso, gerent de Musical Sport Teatro. I és que la primera jornada del Mercat Medieval del Duc, que pren el nom dels ducs de Cardona que van residir al castell del municipi, va començar a les 11.00 hores del matí amb un pregó inaugural i tenia previst tancar-se a les 21 amb una cercavila nocturna.

Van ser els carrers del centre històric d’Arbeca i, principalment, la plaça Major els llocs que van acollir a músics, contacontes, joglars i ballarines, principals protagonistes dels actes i activitats programades, entre les quals hi havia espectacles d’animació, musicals, dansa oriental, de foc i personatges fantàstics. A més, durant les dos jornades de mercat, els visitants també poden trobar fins a una trentena de parades amb productes artesans i de proximitat.

Si la pluja ho permet, per avui hi ha prevista la tornada dels músics i joglars a les 11.30 hores, la faràndula a les 13.30, una cercavila a les 17.30 hores, un espectacle de dansa oriental a les 18.45 hores i una cercavila nocturna per clausurar el mercat a les 21.00 hores.

tracking