SEGRE

Creix el nombre de persones que sol·liciten asil a la ciutat de Lleida

La majoria, procedents de Veneçuela, Ucraïna i Colòmbia

La presentació del joc The Real Pursuit de Creu Roja Lleida.

Creix el nombre de persones que sol·liciten asil a la ciutat de LleidaCreu Roja Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de sol·licitants d’asil a la ciutat de Lleida atesos per Creu Roja durant els tres primers mesos de l’any s’ha duplicat respecte el mateix període del 2017, arribant als 96. Segons les dades que ha fet públiques aquest dimecres Creu Roja, l’entitat va atendre a Lleida l'any passat un total de 196 persones sol·licitants d'asil, 136 homes i 60 dones, que es van beneficiar del programa d'atenció a persones refugiades.

La iniciativa consta de 3 fases. La primera facilita la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones arribades al territori i durant el 2018 i ja ha donat atenció a 44 sol·licitants, principalment de Colòmbia i Georgia. La segona fase és d’acollida residencial, amb 28 places a la capital de la província, i durant els tres primers mesos de l'any ha atès 34 persones, 9 d'ells menors. La tercera i última fase pretén que les persones acollides iniciïn la fase d'autonomia: ara compta amb 25 sol·licitants, dels quals 5 ja han trobat feina.

Des del 2015, quan es produir la primera crisi migratòria, Creu Roja ha atès a tot l'estat espanyol a més de 34.000 persones refugiades i sol·licitants d'asil. A Lleida, la majoria de vinguts procedeixen de Veneçuela, Ucraïna, Rússia, Colòmbia i Geòrgia i són principalment demandants d'acollida per motius polítics i conflictes bèl·lics.

Precisament, per sensibilitzar sobre l'experiència de vida d'aquestes persones refugiades, Creu Roja Lleida ha reproduït un joc de simulació creat pels seus companys de València i basat en històries reals en què els participants es posen en la pell de famílies de Síria, Hondures, Nigèria o Ucraïna. Es tracta de The Real Pursuit

tracking