SEGRE

SANT JORDI 2018

Passió pel territori de Ponent

L’IEI acull la presentació del llibre ‘Racons de Lleida’, que SEGRE regalarà als seus lectors el dia de Sant Jordi || Un viatge fotogràfic per totes les comarques, obra del periodista Jordi Guardiola

El director executiu de SEGRE, Juan Cal; el president de la Diputació, Joan Reñé, i l’autor del llibre, Jordi Guardiola, ahir a l’IEI.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal; el president de la Diputació, Joan Reñé, i l’autor del llibre, Jordi Guardiola, ahir a l’IEI.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

No és una guia turística amb fotos de postal ni un catàleg de monuments, sinó un llibre per viatjar per totes les comarques lleidatanes i apassionar-se pel territori de Ponent. Aquest és l’objectiu del volum Racons de Lleida, que SEGRE regalarà als seus lectors dilluns vinent, diada de Sant Jordi. El llibre, fruit de la col·laboració de SEGRE i la Diputació de Lleida a través d’Edicions de la Clamor, es va presentar ahir en un acte a l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb l’autor, el periodista lleidatà Jordi Guardiola, al costat del director executiu de SEGRE, Juan Cal, i el president de la corporació, Joan Reñé.

Racons de Lleida és la culminació d’un projecte multimèdia entorn del concurs Lo meu poble (vegeu el desglossament), que va servir per il·lustrar un bon nombre de pàgines de la revista dominical Lectura de SEGRE entre l’octubre del 2016 i el juliol del 2017. El llibre reuneix en gairebé un centenar de pàgines una àmplia selecció de les fotografies que Guardiola va fer en el seu recorregut per més de 360 pobles de tot Lleida, corresponents als 231 municipis de la província. “No només hi ha esglésies, castells i monuments amb què tots podem pensar al recordar una o una altra localitat, sinó també carrers, finestres o racons especials, com per exemple el que il·lustra la portada del llibre, un carreró d’Artesa de Lleida amb molt encant”, va explicar el periodista, que espera “encomanar la passió que sento per les terres de Lleida”.

El llibre de Sant Jordi de SEGRE, amb fotografies de racons de tota Lleida amb un encant especial

Cal va assegurar que “volem contribuir que la gent de Lleida se senti més orgullosa de la seua terra, ja que moltes vegades ens costa valorar el que tenim”. Reñé va assenyalar en aquest sentit que “necessitem més autoestima, creure’ns el que tenim per fer-li un just reconeixement, poder compartir-ho i disfrutar de la riquesa que caracteritza les terres de Lleida”.

El llibre culmina el projecte concurs multimèdia ‘Lo meu poble’

Entre la tardor del 2016 i l’estiu del 2017, el concurs de SEGRE sobre el poble més bonic de Lleida, Lo meu poble, va il·lustrar un bon nombre de pàgines de la revista dominical Lectura i va poder seguir-se també a través del web de SEGRE i en un espai televisiu de Lleida TV. El director executiu de SEGRE, Juan Cal, va recordar que “aquest concurs i projecte multimèdia va ser tot un èxit, amb centenars de fotos de racons de Lleida que vam rebre dels lectors”, que es publicaven acompanyant les de Guardiola. Ara, el llibre de Sant Jordi de SEGRE Racons de Lleida culmina aquest projecte.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal; el president de la Diputació, Joan Reñé, i l’autor del llibre, Jordi Guardiola, ahir a l’IEI.

El director executiu de SEGRE, Juan Cal; el president de la Diputació, Joan Reñé, i l’autor del llibre, Jordi Guardiola, ahir a l’IEI.AMADO FORROLLA

tracking