SEGRE

ENTITATS PROJECTES

Moda reciclada de passarel·la

Càritas de Lleida i de l’Urgell s’uneixen al nou projecte solidari de recollida de roba ‘Moda Re-’ || Entre les dos van ajuntar 850 tones l’any 2017

La plaça Sant Josep de Lleida va acollir ahir una desfilada per presentar el projecte ‘Moda Re-’.

La plaça Sant Josep de Lleida va acollir ahir una desfilada per presentar el projecte ‘Moda Re-’.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desfilada amb roba reciclada va vestir ahir de gala la plaça Sant Josep de Lleida, el lloc escollit per la Fundació Jaume Rubió i Rubió (Fjrr), entitat d’inserció laboral de Càritas Lleida, per presentar el nou programa Moda Re-, un projecte a què s’ha unit amb Càritas de l’Urgell (la Seu) i vint-i-set entitats estatals més.

Així, a banda de presentar-hi dotze col·leccions de roba de segona mà dissenyades per alumnes de l’Institut Guindàvols, la desfilada també va servir per donar a conèixer aquesta iniciativa, que naix amb la finalitat d’englobar i potenciar el projecte de recollida de roba de segona mà de Càritas i es basa en l’economia circular. En aquest sentit, Nougrapats, l’empresa d’inserció laboral de Càritas de l’Urgell, va inaugurar ahir un nou centre per a la recollida de roba solidària situat en una nau del polígon industrial de la Seu. L’entitat gestiona una mitjana de tres-centes tones de roba anuals, recollides principalment a través dels vuitanta contenidors que té repartits en més de quaranta poblacions del territori del Bisbat d’Urgell.

Per la seua part, Troballes, l’empresa d’inserció de Càritas Lleida, va recollir l’any passat un total de 548 tones de roba dels 121 contenidors de la diòcesi i va repartir a través de la Botiga Social 7.656 peces a 512 famílies. “Estem satisfets amb les xifres de recollida i d’inserció laboral”, va explicar Rafael Allepuz, el director, durant la presentació de la memòria de la fundació d’aquest any.

Tot i així, des de l’entitat també van voler advertir que “arribats fins aquí, podem assegurar que el fracàs de la societat [per la precarietat laboral i la falta d’oportunitats], es converteix en l’èxit d’altres, com el de la fundació i, això, evidentment, no ens alegra”.

Aquesta entitat lleidatana també va insistir que la seua tasca “és imprescindible, així com l’esforç per crear una sensibilització social més gran de les condicions laborals en les quals es creï la nova ocupació”. Durant l’any 2017, la fundació va aconseguir inserir un total de setanta-dos persones en empreses del territori, principalment del sector agrícola.

La plaça Sant Josep de Lleida va acollir ahir una desfilada per presentar el projecte ‘Moda Re-’.

La plaça Sant Josep de Lleida va acollir ahir una desfilada per presentar el projecte ‘Moda Re-’.AMADO FORROLLA

tracking