SEGRE

SALUT

Aquests són els cinc hàbits saludables per prolongar la vida més d'una dècada

Recomanats per un estudi de l’Associació Nord-Americana del Cor

Aquests són els cinc hàbits saludables per prolongar la vida més d'una dècada

Aquests són els cinc hàbits saludables per prolongar la vida més d'una dècadaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació de l’Associació Nord-Americana del Cor suggereix que si les persones segueixen cinc hàbits de vida saludables poden prolongar la seua vida més de 14 anys en el cas de les dones i 12 en el dels homes.

L’estudi, publicat aquest dilluns a la revista especialitzada Circulation, recomana seguir aquests cinc hàbits: no fumar mai, mantenir un índex de massa corporal sa, realitzar exercici moderat, no beure gaire alcohol i tenir una dieta saludable.

Aquells que van seguir aquestes cinc pràctiques als 50 anys van viure una mitjana de 14 anys més, en el cas de les dones, i 12,2 anys més en el dels homes, en comparació amb els quals no van complir cap d’ells.

En concret, els que sí que van seguir aquests hàbits van tenir un 74 % menys de probabilitats de morir durant el període de seguiment; un 82 % menys probabilitats de morir de malalties cardiovasculars i un 65 % menys probabilitats de morir de càncer.

"Quantificar l’associació entre els factors de l’estil de vida saludable i l’esperança més gran de vida és important no només per als canvis de comportament individuals, sinó també per als comunicadors de salut i els responsables polítics", va dir l’autor principal Frank Hu, MD, del Departament de Nutrició a Harvard, a Boston (EUA).

Per a l’investigador, "és fonamental" posar en primer lloc la prevenció a través de modificacions de la dieta i l’estil de vida, que va assegurar "té enormes beneficis en termes de reduir l’aparició de malalties cròniques, millorar l’esperança de vida i reduir els costos d’atenció mèdica".

Entre 1940 i 2014, l’esperança de vida dels nord-americans va augmentar d’al voltant de 63 anys a gairebé 79 anys.

Tanmateix, els investigadors creuen que la millora de l’esperança de vida seria encara més gran sense la prevalença generalitzada de l’obesitat, un conegut factor de risc de malaltia cardíaca, accident cerebrovascular i mort prematura.

Per realitzar l’informe, van analitzar el vincle entre els cinc factors d’estil de vida i la mort prematura utilitzant dades de l’Estudi Nacional de Salut d’infermeres i l’Estudi de seguiment de professionals de la salut, que inclouen a més de 122.000 persones.

Els investigadors també van utilitzar estadístiques de les Enquestes Nacionals d’Examen de Salut i Nutrició, amb dades de més de 2.000 persones entre 50 i 80 anys, per estimar la distribució d’aquests factors d’estil de vida entre els adults als Estats Units.

Finalment, van estudiar les taxes de mortalitat d’adults utilitzant la base de dades dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties.

tracking