SEGRE

REIALESA ENLLAÇ

Enric i Meghan, un conte de fades

El príncep d’Anglaterra i l’actriu contreuen matrimoni com a nous ducs de Sussex || Van trencar certes tradicions com que la núvia no va declarar obediència al seu espòs

307534_1.jpg

307534_1.jpgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Enric d’Anglaterra i l’actriu nord-americana Meghan Markle van contreure matrimoni ahir a la capella londinenca de Sant Jordi després que la reina Isabel II els declarés nous ducs de Sussex. En una cerimònia oficiada per l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, els contraents van pronunciar els seus vots davant de la família reial britànica i la resta d’assistents, entre els quals celebritats com l’actor George Clooney, la seua dona i advocada Amal Clooney, l’exfutbolista David Beckham o la presentadora de televisió Oprah Winfrey, l’actor britànic Idris Elba o la tenista Serena Williams, així com companys de feina de Markle a la sèrie Suits, que va coprotagonitzar. El cantant Elton John, que també es trobava entre els 600 convidats, va cantar a la recepció oficial recordant la forta amistat que compartia amb Diana de Gal·les, mare del príncep Enric i del seu germà Guillem, duc de Cambridge. Tanmateix, entre els convidats no es trobava cap membre de la reialesa europea, com els reis Felip i Letícia, ni cap polític.

La cerimònia també es va caracteritzar per certes ruptures consensuades de la tradició. Markle no va declarar obediència al seu espòs durant els vots i va caminar durant certa tirada fins a l’altar sense acompanyament, mentre que el príncep Enric va triar posar-se al dit l’anell de casament. El pare del nuvi, el príncep Carles, va acompanyar Markle, que va arribar en una limusina Rolls-Royce, fins a l’altar. A l’enllaç no va assistir-hi el pare de la núvia, Thomas Markle, de 73 anys, per problemes de salut.

No van assistir-hi els reis d’Espanya així com altres monarques europeus ni tampoc polítics

La família reial britànica va acaparar totes les mirades dels més de 100.000 curiosos que es van atansar fins al castell de Windsor, amb la matriarca, la reina Isabel II, i el seu marit, el duc d’Edimburg, al capdavant. Després de la cerimònia religiosa, el matrimoni es va fer un bany de multituds durant prop de mitja hora passant per llocs icònics. La parella, que es va conèixer en una cita a cegues el 2016, va oferir una recepció posterior a l’enllaç amb 600 assistents.

Posteriorment, els noucasats van presidir a la Frogmore House, una casa de camp adjacent al castell de Windsor, una altra recepció més íntima, per a amics i familiars.

307534_2.jpg

307534_2.jpgEFE

307534_3.jpg

307534_3.jpgEFE

307534_4.jpg

307534_4.jpgEFE

tracking