SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Els nens treuen la ciència al carrer

Nova edició de la Ciència al Carrer, que reuneix a l’Eix a un miler d’alumnes de 41 centres educatius || Van mostrar als vianants els experiments sobre fenòmens de la naturalesa

Desenes de vianants es van parar per observar els experiments dels escolars.

Desenes de vianants es van parar per observar els experiments dels escolars.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els voltants de l’IEI es van convertir ahir en un gran laboratori a l’aire lliure omplert de petits grans científics. Va ser gràcies a una nova edició, la dotzena, de l’activitat divulgativa Ciència al Carrer, en la qual van participar gairebé una quarantena de centres educatius de Ponent i també de fora de la província amb un miler d’inscrits, així com 21 divulgadors científics i 22 institucions i empreses, una participació que ha augmentat un 10% aquest any. L’objectiu de la iniciativa, organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, és descobrir noves vocacions i atansar aquest món a nens i adults a través d’experiments sobre fenòmens de la naturalesa creats i explicats pels mateixos alumnes en un total de 83 taules instal·lades als carrers Vila de Foix, Blondel, la plaça de la Catedral i el Pati de les Comèdies.

Els assistents també van poder participar en altres activitats programades com una visita al Dipòsit del Pla de l’Aigua, la gimcana científica Els cinc reptes de la Ciència al carrer, basada en els mateixos experiments escolars; així com el concert pedagògic a CaixaForum batejat com Petit univers, que explica la història de l’univers mitjançant una narració dinamitzada amb acompanyament musical en directe.

La jornada també va comptar amb la presentació, a l’Aula Magna de l’IEI, de Stem.cat, un programa per impulsar les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques. La iniciativa es va posar en marxa a començaments d’aquest curs amb la voluntat de promoure l’augment de l’interès per aquests estudis, especialment entre les noies, que solen ser minoria en carreres científiques.

Desenes de vianants es van parar per observar els experiments dels escolars.

Desenes de vianants es van parar per observar els experiments dels escolars.ITMAR FABREGAT

tracking