SEGRE

Ajornen el judici als pares de Nadia per un canvi d'advocat

Imatge d’arxiu dels pares de Nadia Nerea.

Imatge d’arxiu dels pares de Nadia Nerea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha ajornat el judici contra els pares de la nena Nadia, acusats d’un delicte d’estafa, i ha assenyalat la vista per als dies 2, 3 i 4 d’octubre, després del canvi d’un lletrat de la defensa.

Segons han informat des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, fa uns dies l’advocat de l’acusat va renunciar a la defensa del seu client. Per aquesta raó, l’Audiència de Lleida va donar un marge de cinc dies per a la designació d’un nou lletrat.

Durant aquest termini, l’acusat no va designar cap nou lletrat, per la qual cosa l’Audiència ho va comunicar al Col·legi d’Advocats de Lleida perquè n’assignessin un d’ofici.

Una vegada designat, el nou advocat va sol·licitar a l’Audiència ajornar la celebració del judici, atesa la dimensió de la causa, que comprèn onze volums. En aquest sentit, va demanar l’ajornament per "garantir el dret a la defensa del seu representat".

Finalment, el tribunal ha estimat la petició i ha tornat a assenyalar la vista per als dies 2, 3 i 4 d’octubre, en lloc del 5, 6 i 7 de juny com, al principi, estava previst.

Segons la Fiscalia, els pares de Nadia van crear el 2009 una suposada associació per aconseguir fons i tractar la seua filla de la malaltia rara que pateix, però per la qual la seua vida no corre perill, amb la qual haurien recaptat més d’un milió d’euros en donatius, encara que van utilitzar els diners en la compra de cotxes, viatges i altres béns.

En aquest sentit, el ministeri públic demana 6 anys de presó i una multa de 9.720 euros per a cadascun dels acusats.

Paral·lelament, els pares van ser també van ser investigats per un presumpte delicte de pornografia infantil i exhibicionisme, encara que en aquest cas, ambdós van quedar absolts.

tracking