SEGRE

SALUT PREVENCIÓ

Revisions gratuïtes per a la detecció de melanomes

A càrrec de cinc especialistes de l’Arnau i l’IRBLleida entre els dies 11 i 15 || En el marc d’una campanya a nivell europeu

Imatge de la façana principal de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de la façana principal de l’Hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc especialistes en dermatologia de l’hospital Arnau de Vilanova i investigadors de càncer cutani de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) participaran com a voluntaris en la dinovena edició de la campanya Euromelanoma a Espanya, que es realitzarà entre els dies 11 i 15 de juny. Durant tota la setmana, els dermatòlegs faran revisions de pell a aquelles persones que ho sol·licitin a través de la pàgina web de la campanya: http://euromelanoma.aedv.es/login-pacient o trucant al telèfon 915 434 535.

La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població europea. Al llarg de la primavera, diversos especialistes en dermatologia de trenta-tres països diferents portaran a terme una mateixa activitat per aconseguir aquest objectiu: realitzar revisions gratuïtes de la pell a població de risc. La catedràtica de Dermatologia de la Universitat de Lleida i dermatòloga de l’Arnau Rosa Maria Martí és una de les dos coordinadores d’aquesta campanya a Catalunya. Martí, que forma part del grup consolidat Patologia Oncològica, també farà de voluntària a la campanya amb Josep Maria Casanova, cap del Servei de Dermatologia de l’Arnau, i altres membres.

El melanoma és el tipus de càncer més comú a tot el món. Habitualment, està causat per una exposició als raigs UV del sol de forma excessiva o prolongada, que penetren a través de la pell i causen lesions al llarg del temps. Durant els últims anys, s’ha detectat un increment exponencial de casos de melanoma. Els interessats podran fer-se un test d’autodiagnòstic disponible a la pàgina web de la campanya i, si pertany a un col·lectiu de risc, podrà accedir durant tota aquesta setmana a una revisió exhaustiva de la pell per part dels dermatòlegs voluntaris.

tracking