SEGRE

Milers de bitllets gratis d''interrail' per a joves de 18 anys aquest estiu

Es podran aconseguir a través d’un concurs de la Comissió Europea

El comisario europeo de Educación, Cultura, Juventud y Deporte de la Unión Europea (UE), Tibor Navracsics

Milers de bitllets gratis d''interrail' per a joves de 18 anys aquest estiuEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va llançar aquest dilluns un concurs en el qual ofereix 15.000 bitllets d’"interrail" gratis perquè joves de 18 anys puguin viatjar, sols o en grup, durant 30 dies per 4 països de la Unió Europea aquest estiu per conèixer la diversitat de la UE. Els interessats, amb 18 anys a data del pròxim 1 de juliol, hauran d’aportar detalls sobre el viatge que planegen realitzar i resoldre un qüestionari amb 5 preguntes sobre l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, iniciatives comunitàries sobre joventut i les eleccions al Parlament Europeu de 2019, ha explicat avui la CE. A partir del qüestionari, al qual es pot accedir des del Portal Europeu de Joventut i que ha de completar-se abans del proper 12 de juny, la Comissió Europea seleccionarà els elegits, que podran viatjar entre el 9 de juliol i el 30 de setembre de 2018.

El projecte s’inscriu en els esforços de les institucions comunitàries per donar a conèixer el projecte europeu entre els joves que entren en l’edat adulta en temps en què el populisme euroescèptic inquieta a Brussel·les. Els joves britànics també poden participar, ja que el Regne Unit continua sent membre de ple dret de la Unió Europea fins que conclogui el procés del "brexit" per abandonar la Unió Europea. De la mateixa manera, els viatgers poden incloure el Regne Unit entre els països de destí, com qualsevol altre dels 27 Estats de la UE.

Els bitllets, per a individus o grups de fins 5 persones, estan dissenyats per viatjar principalment amb tren i en segona classe, però en determinats supòsits també en autobusos, ferris, o de manera excepcional, fins i tot avions (per exemple, els residents en regions ultraperifèriques com les Illes Canàries). A cada Estat membre se li assignarà un nombre de passis, basat en la proporció de la seua població en relació amb el total de la Unió Europea. La població espanyola representa entorn del 10 % del total de 500 milions de persones que resideixen a la Unió Europea. La Comissió Europea acordarà el suport necessari als participants amb necessitats especials, com|com a persones amb mobilitat reduïda o impediments visuals, estudiant cada cas de manera individual.

Els viatgers no hauran de comprar ells mateixos els bitllets de transport, sinó que serà el personal al servei de la Comissió Europea qui s’encarregui en exclusiva de les reserves i adquisicions. Però sí que corre al seu compte l’assegurança de viatge, l’allotjament o la manutenció.

La iniciativa, denominada "DiscoverEU" i dotada amb 12 milions d’euros, preveu a més una segona ronda amb uns altres 5.000 bitllets addicionals que es trauran a concurs la pròxima tardor, va avançar la CE.

tracking