SEGRE

Alerten que un set de maquillatge de Claire's té restes d'amiant

Foto: www.ocu.org

Alerten que un set de maquillatge de Claire's té restes d'amiantFoto: www.ocu.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat de la retirada del mercat d’un set de maquillatge de la cadena americana Claire’s per tenir restes d’amiant en la seua composició i ha demanat que s’eviti el seu ús. En un comunicat, l’OCU subratlla que no és la primera vegada que un producte d’aquesta cadena (amb botigues a tot Europa) presenta problemes similars, el que qualifica d’"inacceptable" i demana a l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) que "intervingui en l’assumpte".

Segons l’organització, l’alerta sobre la presència d’amiant en el set de maquillatge ha estat emesa per les autoritats de la República Txeca, i per això el Sistema Europeu d’Alerta Ràpida (RAPEX) l’ha inclòs en la seua llista, la qual cosa automàticament implica la seua retirada del mercat i la destrucció de les unitats presents al mercat europeu.

El producte afectat és un estoig de maquillatge de color violeta i en forma de cor amb ombres, coloret, llapis labial, pols compacta, rímel i llapis d’ulls.

En el cas que s’hagi adquirit i es tingui a casa, l’OCU recomana que no s’utilitzi i es porti a la botiga. Les restes d’amiant han estat detectats als lots i codis de barres 04/17, 38783, 5053264387832.

tracking