SEGRE

GUIA

La calor omple les piscines i buida els carrers de Lleida

El pla registra les temperatures més altes de Catalunya

Les piscines del barri de Balàfia de Lleida, plenes ahir de banyistes.

Les piscines del barri de Balàfia de Lleida, plenes ahir de banyistes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor va omplir ahir les piscines i va buidar els carrers de Lleida ciutat. Els banyistes van acudir en massa a instal·lacions municipals com les del barri de Balàfia, una escena que s’ha repetit al llarg del cap de setmana; mentre que els escassos vianants a la capital del Segrià buscaven l’ombra mentre els termòmetres arribaven als 33 graus. Tanmateix, hi va haver qui va passar encara més calor. Les comarques del pla van registrar ahir temperatures per sobre dels 34 graus, les més altes de tot Catalunya segons dades del Servei Meteorològic (SMC).

Aitona va ser el municipi on més van pujar els termòmetres. Van assolir els 34,4 graus, la màxima de Catalunya seguida per Alcarràs, on van arribar a 33,7. A Seròs van registrar fins als 33,4. El van seguir Maials i Torres de Segre, amb 32,9 graus; Castellnou de Seana, amb 32,7, i Mollerussa (32,6). A l’extrem oposat es trobava Vielha, que va registrar una de les temperatures mínimes més baixes de Catalunya amb 10,5 graus. La irrupció de la calor en els primers dies de l’estiu contrasta a Lleida amb una de les primaveres més fredes i amb més pluges de les últimes dècades.

A la capital del Segrià, l’afluència de banyistes divendres va obligar a restringir l’accés a algunes piscines a l’assolir l’aforament màxim. D’altra banda, un tornado de petites dimensions va travessar ahir municipis de la comarca de l’Urgell, segons va informar Televisió de Catalunya.

Imatge d'arxiu de les piscines de Balàfia de Lleida.

Imatge d'arxiu de les piscines de Balàfia de Lleida.SEGRE

tracking