SEGRE

CELEBRACIONS TRADICIÓ

Guissona celebrarà aquest any la festa romana a l'aigua

Traslladen l’actuació del Mercat Romà per obres a l’església

Assaig de l’espectacle de l’Escola de Dansa Montse Esteve, ahir a les Fonts de la Vila.

Assaig de l’espectacle de l’Escola de Dansa Montse Esteve, ahir a les Fonts de la Vila.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona escalfa ja motors per a l’edició número 22 de la seua festa romana, que se celebrarà a partir del 16 de juliol i tindrà el dissabte 21 com a plat fort el Mercat Romà, que per primera vegada canvia l’escenari de l’espectacle de l’Escola de Dansa Montse Esteve. I és que el muntatge, que des de fa 22 anys és el nexe d’unió entre el mercat i la Bacanal de Iesso, es representarà ara a l’aigua de les Fonts de la Vila a causa de les obres de rehabilitació de la façana de la col·legiata de Santa Maria, que també obliguen a avançar l’actuació a la nit del divendres 20 de juliol.

Tot i així, el tret de sortida el donarà dilluns vinent la cercavila de Bacus, que recorrerà el centre històric. A banda de l’actuació del grup Pokers (17 de juliol), la projecció de la pel·lícula Tadeo Jones 2 (18 de juliol) i el tradicional sopar a la plaça Major (19 de juliol), els carrers d’aquesta localitat es transformaran dissabte en una màquina del temps que transportarà els visitants a l’antiga Iesso amb una fira amb productes de l’època que comptarà amb música en directe, espectacles de dansa, legions romanes i esclaus.

En aquesta ocasió, el programa estarà dedicat a la figura de Lucrècia, dona que va influir en la caiguda de la monarquia i l’establiment de la República.

tracking