SEGRE

Aquest és el nou centre per a menors immigrants de Lleida

El fins ara hotel acollirà els joves no tutelats a partir de dilluns que ve

Vistes del nou Centre de Primera Acollida Jardins del Segrià, a la partida de Cunillàs

Vistes del nou Centre de Primera Acollida Jardins del Segrià, a la partida de CunillàsLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El complex Jardins del Segrià de la partida de Cunillàs de Lleida deixarà d’oferir servei d’hotel i restaurant per convertir- se, a partir de dilluns, en un alberg per a joves immigrants sense família, segons informa aquest espai hoteler a la seua pàgina web. D’aquesta forma, les instal·lacions passaran a ser gestionades per la cooperativa Eduvic, una entitat amb seu a l’Hospitalet de Llobregat que transformarà l’alberg en un centre de primera acollida per a persones en risc d’exclusió social.

L’objectiu és que les més de vint habitacions de l’alberg acullin els menors no acompanyats que des dels últims mesos estan saturant la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on esperen que les proves mèdiques certifiquin la seua edat i puguin entrar en el sistema de protecció de la Generalitat.

Segons van explicar des del departament d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, dependent de la conselleria de Treball, estava previst obrir un centre d’emergència d’aquestes característiques a cada demarcació catalana. Jardins del Segrià, situat en el número 82 de la partida de Cunillàs, era un bar restaurant conegut en l’àmbit cultural de Lleida pels seus cicles de música en directe, durant la temporada d’estiu.

El perfil dels menors immigrants que arriben a Catalunya sense els seus pares o algun familiar adult és de nens d’entre 12 i 17 anys. La majoria procedents del Marroc o de l’Àfrica subsahariana, sense documentació i a la recerca d’una ocupació. El síndic de greuges, Rafael Ribó, ja va demanar que s’habilités un nou espai d’espera adequat per a aquests menors a la Ciutat de la Justícia i va alertar que alguns passen més de cent hores en aquestes dependències, per la qual cosa va reclamar ampliar les places de primera acollida als centres de menors. Així mateix, Ribó va posar èmfasi en el fet que els centres d’acollida no disposen de places vacants, per la qual cosa els menors poden passar fins a cinc dies en dependències judicials. S’ha de destacar que el mes de març passat la Generalitat ja va inaugurar un pis per a joves tutelats a Gimenells en el qual s’atén també menors estrangers no acompanyats, d’entre 16 i 18 anys, sota la gestió de la Fundació Obra Tutelar Agrària. El sistema de protecció de menors té prop de 400 expedients de risc a les comarques lleidatanes i almenys 74 es van obrir aquest any.

tracking