SEGRE

PARTICIPACIÓ TRADICIONS

Més de 800 senegalesos en la XX Teranga de Guissona

Hi mostren la cultura, els costums i les tradicions del seu país

Els participants en el dinar van mostrar la gran diversitat gastronòmica d’aquesta comunitat.

Els participants en el dinar van mostrar la gran diversitat gastronòmica d’aquesta comunitat.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 800 senegalesos participen des d’ahir i fins demà a Guissona a la festa de la Teranga, la celebració del respecte i de l’hospitalitat. Amb vint edicions a l’esquena, va ser la primera comunitat de Guissona que va organitzar una festa per mostrar la seua cultura, gastronomia i tradicions als veïns de la localitat. Segons l’alcalde, Xavier Casoliva, si bé no és la comunitat més nombrosa de Guissona, sí que és una de les més obertes i de les que més participen en les activitats culturals locals. I és que el municipi compta amb uns 400 senegalesos, pocs si ho comparem amb els veïns d’origen romanès o ucraïnès, que sumen cada comunitat més de 1.500 membres. Amb tot, segons Casoliva, els senegalesos sempre són presents en l’organització de muntatges com el Mercat Romà o les festes de Reyes.

La celebració va començar ahir al matí als pavellons polivalents amb un dinar popular i amb una presentació de projectes per construir habitatges al Senegal. Segons el president de la comunitat, Pape, a la trobada es van sumar senegalesos de tot l’Estat i també de procedents d’Itàlia i França. A la nit va tenir lloc un concert d’una de les estrelles musicals del país africà, Abdou Guitte Seck. La programació es prolongarà fins demà.

La festa de la Teranga se celebrava inicialment a la plaça Major, però la gran participació va obligar a traslladar-la a la del Vell-Pla i, des de fa uns anys, s’ha portat a la zona esportiva omplint els dos pavellons d’activitats.

tracking