SEGRE

TRÀNSIT

Aquesta serà la nova sanció per xatejar amb el mòbil conduint

Alerten de què "des de l’any 2016 les distraccions són la primera causa d’accidents mortal per davant de l’alcohol i de la velocitat"

La sanció per xatejar amb el mòbil conduint pujarà de 3 a entre 4 i 6 punts

La sanció per xatejar amb el mòbil conduint pujarà de 3 a entre 4 i 6 puntsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Tráfico, Pere Navarro, ha anunciat que s’està estudiant pujar dels tres punts actuals a entre quatre i sis la sanció per xatejar amb el mòbil conduint ja que "és el tema de màxima alarma i d’alguna manera haurà de tenir el seu reflex".

En declaracions a la cadena Ser ha advertit que "des de l’any 2016 les distraccions són la primera causa d’accidents mortal per davant de l’alcohol i de la velocitat i això té un nom, que és l’ús excessiu o inadequat del telèfon mòbil."

"No és un problema nostre, està generalitzat a tot Europa i cal donar-li la visibilitat i la importància que té", ha apuntat.

De tota manera ha aclarit que fins i tot "és molt més nociu parlar amb el de mans lliures per la distracció que suposa per al cap que tenir el mòbil a la mà".

"Els que treballem en seguretat viària diem que el de mans lliures no ha estat una bona idea, la qual cosa passa que és veritat que la novetat, la tecnologia i les empreses que hi ha darrere ens va passar per sobre a tots", ha comentat.

Sobre el navegadors Pere Navarro ha indicat que li hauria agradat que si detectaven que el vehicle estava en marxa no admetessin el poder programar una direcció.

"Ho demanem, ho suggerim, ho sol·licitem però tornem al mateix, és tal la potència de la indústria i de la novetat que tampoc no vam poder, però el lògic seria que si vostè vol programar el navegador per a i programa el navegador i després es posa en marxa i continua", ha recalcat.

De tota manera està segur que els fabricants de mòbils instal·laran una "manera cotxe" que alguns telèfons ja el porten incorporat doncs "tenen una certa responsabilitat tots els que són al voltant d’aquest negoci".

"Els que es guanyen la vida amb la telefonia mòbil han de moure fitxa, és allò que es diu responsabilitat social corporativa, que has de fer alguna cosa per atendre els problemes que pugui haver creat un ús excessiu i inadequat del teu negoci", ha estimat el director general de Tráfico.

Tanmateix no es planteja reduir la taxa d’alcohol ja que ha indicat que països d’Europa que tenen molt problema del mateix l’han posat a zero i no tenen millors resultats i "grans referents com Suècia, el Regne Unit i Holanda tenen la mateixa taxa que nosaltres.

Respecte a l’ús d’altres eines com el triangle ha mostrat la seua preocupació pel fet que s’han registrat "vint-i-cinc morts en els dos últims anys d’ocupants del vehicle en sortir a la carretera per una incidència o perquè han tingut una avaria que han estat arrossegats" amb la qual cosa ha explicat que la DGT està buscant alternatives que millorin la seguretat.

tracking