SEGRE

METEOROLOGIA TEMPERATURES

Termòmetres de rècord al Segrià, amb gairebé 38 graus

Vilanova del Segrià va assolir la màxima de Catalunya || A partir de dimecres es preveu una onada de calor a tota la Península

Els lleidatans van fer front a la calor a les piscines.

Els lleidatans van fer front a la calor a les piscines.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor es va fer notar ahir en una jornada en què els termòmetres lleidatans van arribar a xifres rècord a tot Catalunya. Segons les dades del Meteocat, Vilanova del Segrià i Alcarràs van assolir la temperatura més alta, totes dos amb 37, 3 graus, mentre que l’estació del barri de la Bordeta de Lleida va assolir una màxima de 37 graus i Seròs va vorejar els 37,9. Per a la jornada d’avui, s’espera que les temperatures oscil·lin entre els 28 i 33 graus a les zones del Pirineu, mentre que a Ponent oscil·larà entre els 35 i 37 graus.

En aquest sentit, es mantindrà l’alerta moderada per calor en tota la província i a partir de mitja tarda hi podria haver xàfecs. No serà fins dimecres quan creixi la calor i augmenti la sensació de xafogor, ja que segons l’Agència Estatal de Meteorologia serà llavors quan comenci una onada d’altes temperatures en gran part de la Península que s’allargarà fins diumenge. En aquests casos els ajuntaments posen en marxa un protocol d’actuació per a la població de risc, sobretot persones majors de 65 anys i aquells que en tenen més de 80 i viuen sols.

La primera onada de calor de l’estiu es va registrar entre el 9 i el 12 de juliol, amb temperatures que van arribar als 40 graus a l’interior de Catalunya. Tanmateix, a les comarques lleidatanes els termòmetres només van assolir els 37 graus en zones del Pla d’Urgell, el Segrià, les Garrigues i la Noguera.

tracking