SEGRE

DISCRIMINACIÓ POLÈMICA

Acusen una discoteca de Lleida de discriminar l'expressió sexual d'un menor

La discoteca diu que “mai vetem l’accés per la raça o el gènere”

Un dels actes de Colors de Ponent a la plaça Sant Joan de Lleida.

Un dels actes de Colors de Ponent a la plaça Sant Joan de Lleida.S.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Colors de Ponent, l’associació lleidatana en defensa dels drets del col·lectiu LGBTI, denunciarà la discoteca The Hill per haver vetat l’entrada a un menor de disset anys que vestia uns pantalons tipus short. Segons van explicar a aquest diari fonts de l’associació, “el 14 de juliol passat la discoteca de Gardeny va prohibir l’entrada a un noi perquè portava uns pantalons que el personal de seguretat van considerar propis d’una noia.

En paraules textuals, li van dir que no podia entrar perquè “no tens cony, no ets un noia, així que no pots entrar”. És per això que “es va vulnerar el dret d’admissió previst a l’article 26 de la llei 11/2014, que prohibeix la discriminació per raons d’expressió de gènere a l’hora d’entrar a qualsevol establiment”.

Colors de Ponent, que subratlla que el jove va anar a una festa per a majors de setze anys, considera “inadmissibles” aquest tipus de discriminacions, per la qual cosa denunciarà els fets davant de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya i l’àrea LGBT de la Generalitat de Catalunya, així com davant el consell municipal d’aquest col·lectiu a Lleida.

Per la seua part, els responsables de la discoteca van assegurar que “no és cert que s’hagi denegat l’entrada a un noi per portar pantalons curts perquè fins i tot el personal de seguretat els vesteix en moltes ocasions durant els mesos d’estiu”, alhora que van apuntar que “mai hem vetat l’accés per motius de gènere o raça i les nostres activitats estan obertes a tota mena de públics”.

L’any passat, els Mossos d’Esquadra van registrar a la Regió Policial de Ponent cinc denúncies per agressions homòfobes, les mateixes que el 2016. Entre els casos més destacats de l’any passat es trobaria el d’una parella de lesbianes d’Arbeca que van patir una agressió el mes de juny; les declaracions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va relacionar en una de les seues glosses dominicals l’homosexualitat amb l’absència de la figura paterna; o el professor sancionat de l’institut Gili i Gaya per haver dit a classe que l’homosexualitat és antinatural.

tracking