SEGRE

Estudien abaixar la velocitat màxima a les vies secundàries

Imatge de camions circulant ahir per la carretera N-240.

Imatge de camions circulant ahir per la carretera N-240.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trànsit es planteja abaixar la velocitat màxima de 90 a 80 quilòmetres per hora a les carreteres secundàries amb l’objectiu de reduir la mortalitat al volant. Així ho apunta el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, qui assegura que estudien replicar la mesura que va entrar en vigor a França fa tot just un mes per evitar entre 350 i 400 morts a l’any en accidents de trànsit.

I és que durant l’any passat es van produir 1.067 accidents mortals en vies interurbanes, en els quals van morir 1.200 persones i 4.837 van resultar ferides hospitalitzades, cosa que va suposar un augment del 3 per cent respecte a accidents mortals i morts i una disminució d’un 6 per cent pel que fa a ferits hospitalitzats, segons les dades de la Direcció General de Trànsit. 

Malgrat aquest repunt, la xifra de morts segueix per sota dels registrats l’any 1960, primer any del qual es tenen estadístiques, quan hi va haver 1.300 morts, amb un escenari de mobilitat absolutament diferent −el 1960 hi havia un milió de vehicles i el 2017 el parc automobilístic és de gairebé 33 millons−.

En aquest sentit, la Direcció General de Trànsit apunta que “malgrat que Espanya continua sent un dels països més segurs a la carretera tant del món com d’Europa, hem de continuar fent grans esforços entre tots per reduir les xifres de sinistralitat”. Amb aquestes xifres, l’accidentalitat a la carretera es manté en la mitjana diària de víctimes mortals, que ha passat dels 11,6 morts diaris a la carretera el 2000 als 3,3 morts diaris el 2017.

Les distraccions, moltes vegades relacionades amb el telèfon mòbil, són la causa del 25 per cent dels accidents mortals. En la llista de principals causants de la mortalitat viària també es troben el consum d’alcohol i l’excés de velocitat, per la qual cosa asseguren que “tot el que siguin mesures per reduir la mortalitat, ens sembla bé”.

tracking