SEGRE

Moren dos persones a Tarragona per un cop de calor

Un termòmetre a Lleida ciutat la passada setmana.

Moren dos persones a Tarragona per un cop de calorSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones han mort aquest cap de setmana a causa d’un cop de calor a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on van ser traslladades des del barri de Campclar de la ciutat i des del municipi veí de Constantí, informa Protecció Civil. Els dos homes van morir dissabte passat dia 4 a conseqüència d’un cop de calor a causa de les elevades temperatures que es van registrar a la zona, segons ha informat el centre sanitari tarragoní.

Amb aquests dos mort són ja cinc les víctimes registrades en Espanya per l’onada de calor que afecta Espanya els últims dies, en sumar-se als dos morts registrats en Múrcia i al mort a Barcelona divendres passat. La primera víctima va ser trobada dijous a Constantí, a prop del monument romà de Centcelles, declarat patrimoni Mundial, i va morir dos dies després en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Joan XXIII. Dissabte va ingressar en aquest mateix centre un home d’uns 60 anys en estat crític, afectat també per un cop de calor, i va morir aquella mateixa tarda.

Els dos homes anaven indocumentats, per la qual cosa els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de les investigacions per identificar-los, si bé les primeres dades obtingudes fan suposar que ambdós eren persones sense sostre.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla Procicat per l’onada de calor que afecta a tot Catalunya, excepte al Pirineu, amb la previsió que l’episodi s’allargui fins dimecres dia 8.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) ha activat la fase dos d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Des de l’activació del Procicat per l’onada de calor, el telèfon d’emergències 061 ha atès 330 incidents entre consultes telefòniques sanitàries i cures a persones afectades per cop de calor.

tracking